Deze geweldige man maakte de middelbare school nooit af. Nu krijgt hij, op 93-jarige leeftijd, alsnog zijn diploma

Geen categorieaug 31 2015, 11:00
Ben je ooit te oud om je dromen te verwezenlijken?
Harold Trautman bewijst dat het antwoord op die vraag 'neen' is. Deze man ontving onlangs op 93-jarige leeftijd alsnog het middelbare school diploma waar hij al sinds de jaren 40 van de vorige naar had uitgekeken.
Harold maakte in de tussenliggende periode wel degelijk iets van zijn leven. Hoe? Door hard te werken, nooit op te geven, en een echte expert te worden op het gebied van de fotografie. Hij ontdekte echter dat anderen het wel degelijk belangrijk vonden dat iemand een diploma had... en zelf vond hij het ook een enorm gemis dat hij de middelbare school nooit had afgemaakt.
Daarom zorgde hij er, samen met zijn ondertussen overleden, vrouw Pauline voor dat zijn kinderen hun diploma wél haalden zodat ze iets van hun leven konden maken. Dochter Shirley was hem daar bijzonder dankbaar voor, maar besloot uiteindelijk om, op latere leeftijd, haar vader zelf ook aan een diploma te helpen. Dat laatste moest niet eens zo moeilijk zijn omdat hij de benodigde punten verzameld had als kind. Hij kreeg zijn diploma alleen niet omdat hij in zijn laatste jaar gedwongen werd om de boerderij van zijn ouders te runnen: zijn moeder was namelijk ernstig ziek geworden. Hoewel Harolds vader voltijd werkte op de boerderij kon hij het niet in zijn eentje doen. Dus nam Harold verantwoordelijkheid: hij stopte met leren en ging aan het werk.
Shirley nam contact op met een lokale school en zorgde ervoor dat haar vader nu, als 93-jarige, zijn diploma alsnog in ontvangst kon nemen. Het was, hoe kan het ook anders, een bijzonder speciale dag voor de bejaarde man: eindelijk had hij dat papiertje toch in huis.
Het enige jammere aan dit verhaal is dat hij de ceremonie zelf niet bij kon wonen omdat hij ziek was. Dat weerhield Shirley en de scholen er echter niet van om hem het diploma te geven en hem te eren om zijn verantwoordelijkheidsbesef en fantastische arbeidsethiek. Toen hij zijn diploma zelf uiteindelijk ophaalde liet hij weten dat het veel voor hem betekende én dat een officier in het leger (hij diende in de Tweede Wereldoorlog) in de jaren 50 ook een diploma had geprobeerd te regelen, maar dat niet in geslaagd was.
Nu lukte het dus wel en kan Harold eindelijk zeggen dat hij zijn middelbare school wel degelijk heeft afgemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten