Deze man vond het een goed idee om van een roltrap af te roetsjen. Dit dacht de roltrap er zelf van...

Deze man vond het een goed idee om van een roltrap af te roetsjen. Dit dacht de roltrap er zelf van...

Een roltrap gebruiken als glijbaan? Wellicht is het niet geheel onmogelijk, maar het is wel volledig op eigen risico...

Mensen die regelmatig gebruik maken van roltrappen, kennen het klappen van de zweep: blijf aan de rechterkant stilstaan en houd je vast aan de reling. Als je haast hebt: passeer dan links, en loop. Maar blijf je vasthouden aan de reling.

De man uit dit filmpje heeft echter maling aan dit soort - in zijn ogen - overbodigde voorzorgsmaatregelen. Want waarom zou je überhaupt op de treden van de roltrap gaan staan als je ook gewoon vanaf kunt roetsjen, alsof het geen roltrap maar een glijbaan is? Je bent ook nog eens sneller beneden.

Dat was in ieder geval de theorie van deze waaghals. De praktijk blijkt echter wat minder vatbaar voor zijn wilde hersenspinsels:

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/02/vanbaanaf.mp4"][/video]

Inderdaad, dat was een vrij duidelijke boem:

Man-uses-tube-escalator-as-a-slide-2

Volgend keer misschien maar gewoon weer op de roltrap gaan staan. Desnoods lopen. Maar glijden? Nee, laten we dat bewaren voor de speeltuin en het zwembad...

Lees meer over:
prank oeps

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties