Deze tiener werd volledig kaal vanwege kanker. Met deze foto's toont ze echter aan dat ze haar niet zomaar klein krijgen!

Deze tiener werd volledig kaal vanwege kanker. Met deze foto's toont ze echter aan dat ze haar niet zomaar klein krijgen!

Een verdrietig verhaal, maar deze jonge meid toont aan dat ze nog altijd mooi is én zich mooi voelt. Chemotherapie of niet!

De 17-jarige Andrea Sierra was op het oog een kerngezonde jonge vrouw, maar toen ze op een dag wakker werd met nekpijn en op de bezeerde plek een grote bobbel aantrof voelde ze dat er iets mis was. Een trip naar het ziekenhuis bevestigde de duistere vermoedens: Andrea leidt aan kanker. Ze had zelfs twee tumoren, en moest van school af omdat de chemotherapie die het jonge meisje moet ondergaan veel te intensief is om nog op een normale manier onderwijs te volgen.

Andrea was er kapot van, niet in de laatste plaats omdat ze al haar prachtige haar zou verliezen. Sinds haar dertiende was ze een model, en nu ze geen haar meer had leek ze ook haar favoriete hobby vaarwel te moeten zeggen vanwege die vreselijke ziekte.

Of...? Andrea's moeder vond dat ze gewoon verder moest gaan met fotoshoots. Desnoods met een kaal hoofd: ze was er van overtuigd dat het haar dochter goed zou doen. Andrea wist het eerst niet helemaal zeker:

"Voor mijn chemotherapie ben ik altijd een persoon met veel zelfvertrouwen geweest. Dus toen mijn haar begon uit te vallen en ik in de spiegel keek, voelde ik me ineens helemaal niet meer zo zeker."

Ondanks die ervaring ging Andrea uiteindelijk toch overstag. Gaandeweg kreeg Andrea haar zelfvertrouwen terug en zegt nu gewoon stoer: kanker laat mij niet stoppen me te voelen als een prinses. En de foto's tonen die stoere en dappere houding ook zeker aan!

De ziekte blijft vreselijk en de behandeling zorgt voor helse pijn, maar Andrea kan weer lachen omdat ze haar hobby terug heeft:

https://www.instagram.com/p/BJEbseUjsAF/

Vastberaden kan ze dan ook zeggen:

"Eerst voelde ik me niet zeker genoeg om ook foto's te maken zonder pruik, maar toen realiseerde ik me dat ik geen reden had om me te schamen vanwege hoe ik er uitzie. Integendeel: ik zou trots moeten zijn.

Ik wil graag dat anderen weten dat je haar of je fysieke eigenschappen niet definiëren wie je bent – wat daadwerkelijk uitmaakt is je innerlijke schoonheid en de manier waarop je anderen behandelt. En als je een aardig persoon bent, dan zien mensen dat vanzelf."

Zo is dat, meid!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties