Deze vrouw stierf aan kanker. Maar hierdoor kregen man en dochter toch een glimlach

Geen categoriedec 19 2015, 15:00
Wat deze moeder achterliet toen ze stierf was zo inspirerend dat het het verdriet bijna wist te verdrijven.
Wauw: vandaag een bijzonder verhaal van een bijzondere nalatenschap van een moeder met haar kijk op de dood. De 36-jarige Heather McManamy overleed laatst aan borstkanker. Ze liet een dochter, Brianna, en een echtgenoot, Jeff, achter. Dat is echter niet het enige wat ze achterliet. Toen ze was overladen als gevolg van haar ziekte, willigde Jeff haar laatste wens in: dat hij een brief, die ze had geschreven, zou delen met de wereld. En dat deed hij.
Ook wij helpen graag deze laatste wens waar te maken. We kunnen de inhoud wel beschrijven, maar de woorden die de vrouw op haar sterfbed koos zijn van zichzelf als zo krachtig, inspirerend en soms zelfs hilarisch, dat dat af zou doen aan haar creatie. Daarom hier (onze vertaling van) de brief die ze schreef. Ook jij kunt meehelpen aan het inwilligen van haar wens natuurlijk: deel dit met mensen die haar woorden wel kunnen gebruiken.

Nou... Ik heb goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat ik kennelijk dood ben. Het geode nieuws is dat, als je dit leest, jij dat zeker niet bent (tenzij ze wifi in het hiernamaals hebben). Ja, dit zuigt. Het zuigt ontzettend, maar ik ben gewoon ontzettend blij dat ik een leven het geleid vol liefde, plezier en geweldige vrienden. Ik kan gelukkig met alle eerlijkheid zegen dat ik nul spijt heb en dat ik elk beetje energie heb gebruikt om het maximale uit het leven te halen. Ik hou van jullie allemaal en bedank jullie voor dit geweldige leven.

Wat voor religie jou ook gerust stelt, ik ben blij dat je dat hebt. Respecteer echter dat wij niet religieus zijn. Alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft, vertel Brianna niet dat ik in de hemel ben. In haar gedachten betekent dat dat ik heb gekozen om ergens anders te zijn en haar verlaten heb. In werkelijkheid heb ik alles gedaan wat ik kon om met haar te zijn, aangezien er nergens, NERGENS is waar ik liever zou zijn dan met haar en Jeff. Verwar haar alsjeblieft niet door haar te laten denken dat dat niet waar is. Want ik ben niet in de hemel. Ik ben hier. Maar niet meer in dit waardeloze lichaam dat zich tegen me heeft gekeerd. Mijn energie, mijn liefde, mijn gelach, die geweldige herinneringen, het is allemaal hier bij jullie. Denk alsjeblieft niet aan me met medelijden of verdriet. Lach, wetende dat we het geweldig hadden en dat mijn tijd GEWELDIG was. Ik haat het f###### erg om mensen verdrietig te maken. Meer dan wat dan ook houd ik ervan mensen te laten lachen en glimlachen, dus alsjeblieft, in plaats van dat je triest doet over de tragische omstandigheden rondom het einde van mijn verhaal, lach om de herinneringen die we hebben gemaakt en het plezier dat we hadden. Vertel Brianna alsjeblieft verhalen, zodat ze weet hoe veel ik van haar hou en hoe trots ik altijd op haar zal zijn (en probeer me veeeel cooler te laten klinken dan ik was). Want ik hou nergens meer van dan haar moeder te zijn. Niets. Elk moment met haar was geluk dat ik me niet had kunnen voorstellen voordat ze onze wereld binnen kwam.

En zeg niet dat ik van kanker heb verloren. Want kanker heft me misschien alles afgenomen, maar het heft nooit mijn liefde of hoop of blijdschap afgenomen. Het was geen gevecht, het was gewoon leven, dat vaak erg willekeurig en oneerlijk is, en zo gaat het soms nu eenmaal. Ik heb niet verloren, verdorie. De manier waarop ik jarenlang met kanker heb geleefd zie ik als een best grote overwinning. Onthoud dat alsjeblieft.

Het belangrijkste is dat ik ongelooflijk veel geluk had met dan 10 jaar met de liefde van mijn leven en beste vriend, Jeff, heb mogen doorbrengen. Echte liefde en soulmates bestaan echt. Elke dag was vol hilariteit en liefde met Jeff aan mijn zijde. Hij is echt de beste echtgenoot in het universum. Gedurende al die rotzooi met kanker verliet hij me nooit, waar zoveel mensen zouden wegrennen. Zelfs op de slechtst denkbare dagen vonden we een manier om samen te lachen. Ik hou meer van hem dan van het leven zelf en ik geloof echt dat een liefde als dat zo bijzonder is dat het voor eeuwig zal voorleven. Tijd is het meest waardevolle in deze wereld en om mijn leven zo lang met Jeff te hebben mogen delen is iets waar ik heel dankbaar voor ben. Ik hou van je Jeff. Ik geloof dat het geweldige dat Brianna is, onze liefde tot leven gebracht is, wat best mooi is. Het breekt mijn hart echt om gedag te moeten zeggen. Als het ook maar half zo treurig is voor jou als dat het voor mij is, breekt het mijn hart nogmaals omdat het laatste wat ik wil doen jullie treurig maken is. Ik hoop dat je uiteindelijk terug aan me kunt denken en zult glimlachen en lachen, want holy s### we hebben een adembenemend leven gehad. Google eens naar 'Physicist's Eulogy' en dan weet je dat het een wetenschappelijk geit is dat ik altijd met jullie zal zijn op een of andere manier. Ik weet dat als je goed genoeg zoekt, dat ik er altijd zal zijn (op een zo weinig mogelijk waardeloze manier). Jullie zijn mijn wereld en ik hield van jullie elke seconde.

Vrienden, ik hou van jullie allemaal en dank jullie voor het geweldigste inspirerende leven. En bedankt aan al mijn geweldige artsen en verpleegsters die zo goed voor me hebben gezorgd. Ik twijfel er niet aan dat het team me elke keer een zo goed mogelijk dag gaf. Vanuit het diepste van mijn hart wens ik al mijn vrienden lange, gezonde leven en hoop ik dat jullie dezelfde waardering voor het cadeau dat elke dag is kunnen ervaren. Als je naar mijn begrafenis gaat, drink dan alsjeblieft heel veel en maak me trots. Jeetje, zet "Keg on my coffin" keihard aan en dans op de bar voor me (want er kan maar beter een dansfeest zijn op een gegeven moment). Vier de schoonheid van het leven met een tof feest omdat ik dat wil en omdat ik op een rare manier denk dat ik ook een manier zal vinden om er te zijn (jullie weten hoe ik het haat alle plezier te missen). Ik kijk er naar uit om bij jullie allemaal te spoken, dus dit is niet echt vaarwel aangezien ik jullie allemaal later zie. Doe me alsjeblieft een plezier en neem een paar minute per dag de tijd om het breekbare avontuur dat dit leven is te waarderen. Vergeet nooit: elke dag telt.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten