Deze zussen erven zo'n €20 miljoen... maar nog niet helemaal. Hun overleden vader heeft eerst een takenlijstje voor ze

Deze zussen erven zo'n €20 miljoen... maar nog niet helemaal. Hun overleden vader heeft eerst een takenlijstje voor ze

Toen hun vader overleed, werden twee zussen in één klap multimiljonair. Voorwaardelijk dan, want papa lief heeft nog wel een aantal eisen.

Toen de steenrijke Maurice Laboz op 77-jarige leeftijd overleed, was dat voor zijn familie een verdrietige aangelegenheid. Maar het zorgde ook voor nieuwe vragen: hoe moest de totale erfenis ter waarde van ongeveer €20 miljoen worden verdeeld? Maurice had het bedrag gewoon kunnen delen en aan zijn 17- en 21-jarige dochters Victoria en Marlena uitkeren. Maar dat is niet wat hij deed.

In plaats daarvan verdeelde hij de erfenis in porties, die de dochters kunnen verdienen als ze bepaalde levensbeslissingen maken die Maurice graag had overzien als hij nog had geleefd.

Als de 21-jarige Merlena in het huwelijk treedt, krijgt ze een half miljoen. Maar dan moet ze wel een contract sluiten met haar man dat hij het geld niet zal aanraken. Ze zal nog eens €750.000 krijgen als ze afstudeert en een motivatiebrief schrijft over wat ze met die opleiding wil gaan doen.

fam1

Maar de gedetailleerde wensen van de vader hebben ook betrekking op zijn vrouw, en hun moeder: als de dochters voor hun moeder zorgen als zij oud is, valt er nog eens een aardig fortuintje vrij voor ze. Tegen de tijd dat ze 35 zijn, zouden ze alle 'achievements' behaald kunnen hebben.

Op deze manier hoopt Maurice dat - zelfs al is hij er niet meer - z'n wonderschone dochters op het rechte pad blijven. En mocht het niet gebeuren, dan heeft de notaris de opdracht het geld aan goede doelen te schenken. De Parkinsonstichting en voedselbanken mogen zich dan verheugen op de miljoenennalatenschap van Maurice Laboz.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer