Deze zussen erven zo'n €20 miljoen... maar nog niet helemaal. Hun overleden vader heeft eerst een takenlijstje voor ze

Geen categoriejul 30 2015, 16:13
Toen hun vader overleed, werden twee zussen in één klap multimiljonair. Voorwaardelijk dan, want papa lief heeft nog wel een aantal eisen.
Toen de steenrijke Maurice Laboz op 77-jarige leeftijd overleed, was dat voor zijn familie een verdrietige aangelegenheid. Maar het zorgde ook voor nieuwe vragen: hoe moest de totale erfenis ter waarde van ongeveer €20 miljoen worden verdeeld? Maurice had het bedrag gewoon kunnen delen en aan zijn 17- en 21-jarige dochters Victoria en Marlena uitkeren. Maar dat is niet wat hij deed.
In plaats daarvan verdeelde hij de erfenis in porties, die de dochters kunnen verdienen als ze bepaalde levensbeslissingen maken die Maurice graag had overzien als hij nog had geleefd.
Als de 21-jarige Merlena in het huwelijk treedt, krijgt ze een half miljoen. Maar dan moet ze wel een contract sluiten met haar man dat hij het geld niet zal aanraken. Ze zal nog eens €750.000 krijgen als ze afstudeert en een motivatiebrief schrijft over wat ze met die opleiding wil gaan doen.
fam1
Maar de gedetailleerde wensen van de vader hebben ook betrekking op zijn vrouw, en hun moeder: als de dochters voor hun moeder zorgen als zij oud is, valt er nog eens een aardig fortuintje vrij voor ze. Tegen de tijd dat ze 35 zijn, zouden ze alle 'achievements' behaald kunnen hebben.
Op deze manier hoopt Maurice dat - zelfs al is hij er niet meer - z'n wonderschone dochters op het rechte pad blijven. En mocht het niet gebeuren, dan heeft de notaris de opdracht het geld aan goede doelen te schenken. De Parkinsonstichting en voedselbanken mogen zich dan verheugen op de miljoenennalatenschap van Maurice Laboz.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten