Dhimmificering ten top: Moslims verkopen geen alcohol

Geen categoriedec 23 2013, 13:59
Dit is wel echt het summum van de politieke correctheid.
Bij Marks & Spencer hoeven islamitische werknemers klanten die varkensvlees of alcohol willen kopen niet te helpen. Het is nauwelijks te bevatten, maar waar. De gedachte erachter is dat het vre-se-lijk zou zijn voor die moslims om dat te doen omdat het consumeren van die producten in tegenspraak met hun religieuze voorschriften zou zijn.
Deze zaak kwam aan het rollen toen een islamitische verkoopster een klant uitlegde dat hij zijn producten niet bij haar kon afrekenen omdat hij zowaar alcohol wilde kopen. Of hij even achteraan wilde sluiten bij een andere wachtrij om daar af te rekenen.
Marks & Spencer heeft vandaag zijn excuses aangeboden voor het wangedrag van de verkoopster in kwestie. Nou ja, soortemet, tenminste.

Marks & Spencer has apologised after a Muslim member of staff refused to serve a customer trying to buy alcohol. The retailer said it usually tried to assign "suitable roles" to staff who could not handle certain items because of their religious beliefs. It said this policy had not been followed in a case highlighted by the Telegraph over the weekend.

Met andere woorden: M&S zegt sorry voor deze affaire, maar voegt daar aan toe dat het wel degelijk het officiële beleid is om moslims geen alcohol en varkensvlees te laten verkopen. Zoals GeenStijl uitlegt zegt Marks & Spencer ook rekening te houden met de gevoelens van joden en christenen. Die zouden niet hoeven te werken op zaterdag / zondag resp.
Leuk geprobeerd van de winkel, maar dat is toch echt iets anders: de gelovige christenen en joden hebben daar de consument niet mee te pakken (er zijn genoeg mensen die wél willen werken). Daarnaast dringen zij hun denkbeelden niet op aan een ander: ze gaan niet voor de deur staan om klanten ervan te weerhouden naar binnen te gaan, wat het fundamentalistisch-islamitische antwoord blijkbaar zou zijn op een dergelijke problematiek.
Triest en een teken van political correctness gone wild. Veel Britten zijn het daar gelukkig mee eens. Anders dan de hoge dames en heren van Marks & Spencer  zijn zij niet van plan om zich de wet te laten voorschrijven door fundamentalistische moslims die niet in het westen thuis horen:

Furious M&S customers threatened to boycott the store last night for allowing Muslim checkout staff to refuse to serve customers who want to pay for alcohol or pork.

Ik ben normaal gesproken geen fan van boycots, maar als ooit één bedrijf het verdiende, dan is het M&S wel.
Hoe diep kun je zinken als bedrijf? Moslims die geen varkensvlees en/of alcohol willen verkopen moeten maar ergens anders werken. Zó ga je als bedrijf om met fundamentalisten die hun levenshouding willen opleggen aan anderen. Ga maar kinderspeelgoed verkopen ofzo. (Als extra traktatie voor de fundamentalisten is er veel speelgoed dat geweld verheerlijkt, trouwens. Dat moet voor hen dus het paradijs op aarde zijn).
Geen wonder dat Britten Marks & Spencer aanspreken op hun wangedrag. Je woont in Groot-Brittannië. Daar drinken mensen alcoholische dranken en eten ze varkensvlees. Als je daar moeite mee hebt, ga je maar terug naar Saoedi-Arabië; aangezien ze daar net zo tolerant zijn als jij zit je daar beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten