'Diabolische' Hugo de Jonge jaagt kinderen angst aan: 'Neem maatregelen, anders worden ALLE papa's en mama's ziek!'

'Diabolische' Hugo de Jonge jaagt kinderen angst aan: 'Neem maatregelen, anders worden ALLE papa's en mama's ziek!'

Hugo de Jonge op de kinderpersconferentie van het Jeugdjournaal. Bron: Screenshot NOS-NTR.

Gisteren gaven Hugo de Jonge en Mark Rutte een speciale corona-persconferentie voor het Jeugdjournaal. Wat met name De Jonge daar zei was volstrekt onacceptabel. Hij probeerde kinderen overduidelijk en opzettelijk angst aan te jagen. Want, zei hij, als kinderen niets doen en niet extreem voorzichtig zijn gaan ze álle opa's en oma's en ouders ziek maken. Critici pakken de minister daarom hard aan: "Walgelijk, diabolisch en onaanvaardbaar," schrijft er één.

"Je hebt eigenlijk niet echt een keuze omdat je gewoon maatregelen moet nemen," aldus De Jonge, "om dat virus onder controle te houden. Want als we dat niet zouden doen dan, ja, dan worden alle vaders en moeders en alle opa's en oma's worden ziek, waarvan een flink deel ook in het ziekenhuis komt te liggen. En dan komen er zoveel mensen in het ziekenhuis te liggen dat als je voor iets anders naar de dokter zou willen, dan is er helemaal geen plek meer."

Dit is werkelijk ongekend. Dit is pure angstaanjagerij. En voor de goede orde probeert hij kinderen ook nog even een schuldcomplex aan te praten. Dat het kabinet dit met volwassenen doet is al erg genoeg, maar met kínderen? Die moet je juist geruststellen en ze met liefde behandelen. De Jonge doet precies het omgekeerde. Weet je waar het op lijkt wat híj́ doet? Psychologische oorlogsvoering. En zie hem grijnzen.

Sietske Bergsma is dan ook woest. "Walgelijk, diabolisch en onaanvaardbaar dit," schrijft zij op Twitter. "Wie stuurt zijn kinderen hier naartoe?"

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Overduidelijk is het antwoord op die vraag: alleen mensen die totaal geen waardering hebben voor de geestelijke gezondheid van hun kinderen. Want een normaaldenkende ouder kan en wil zijn/haar kinderen dit niet aandoen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties