Diederik Gommers denkt ondanks vaccinatiezomer dat aanstaande winter de IC's toch weer vol liggen

Diederik Gommers denkt ondanks vaccinatiezomer dat aanstaande winter de IC's toch weer vol liggen

Diederik Gommers. Bron: Screenshot Erasmus MC / YouTube (Creative Commons).

Alhoewel het kabinet er van uitgaat dat aanstaande juli alle meerderjarige Nederlanders tenminste één prik hebben gehaald tegen Covid-19, is IC-arts Diederik Gommers er lang niet zo gerust op dat het vanaf dat punt voorgoed klaar is met de coronapieken op de intensive care-afdelingen van Nederland. Bij NPO Radio 1 laat de medisch specialist weten dat hij aanstaand najaar opnieuw een golf IC-opnames verwacht.

Gommers voorziet een terugkeer van corona als 'verkoudheidsvirus,' in navolging van virologen. Daarom moeten de IC's snel meer personeel tot hun beschikking krijgen, zegt hij: "Wij gaan deze zomer kijken hoe groot die capaciteit dan moet zijn. We denken ongeveer 1200 bedden nodig te hebben. Dat zijn er substantieel meer dan dan de 950 nu."

Bovendien is de werkdruk voor de huidige werknemers veel te hoog, aldus de vaak in talkshows uitgenodigde arts: "Mensen beginnen fouten te maken die ze anders niet maken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer