Diederik Samsom is de ideale PvdA-leider

Geen categoriefeb 27 2014, 10:15
Laten we hopen dat de driftkikker van de PvdA nog lang partijleider blijft.
Zolang Diederik Samsom partijleider van de PvdA is, zal de PvdA niet meer tot grote hoogten stijgen in de peilingen. Het verlangen van rechtse kiezers dat Samsom na de gemeenteraadsverkiezingen en/of europarlementsverkiezingen opstapt is daarom een tikje dom. Want wie staat zich al warm te lopen in de coulissen? Inderdaad, de man die de PvdA weer populair kan maken: Lodewijk Asscher.
Nee, dan liever Samsom als PvdA-leider. Hij is in feite de ideale PvdA-leider, de beste ooit, nog beter dan Job Cohen: door het driftkikkergedrag van Samsom dreigt de partij uiteen te scheuren. In zijn eigen fractie zijn ze zwaar ontevreden over zijn leiderschap, in de Eerste Kamer is Adri Duijvestein aan het zagen aan zijn stoelpoten en buiten politiek Den Haag is ook vanalles aan de hand: zo stemt Jan Pronk op 19 maart geen PvdA, maar GroenLinks.
En dan hebben we nog de lokale issues waar Samsom niet van zich laat horen, terwijl hij toch de partijleider is. In Utrecht is er het schandaal van daklozendief Bert van der Roest (PvdA), in Amsterdam het miljoenenschandaal en talloze andere kleinere schandalen van oud-columnist en thans wethouder Financiën Pieter Hilhorst, en in Rotterdam blijkt de PvdA in greep van de Turkse achterban (zie deze schokkende reportage van EenVandaag gisteren).
Door deze schandalen en ruzies binnen de PvdA staan de sociaal-democraten nog maar op 12 zetels in de peilingen, misschien ietsje meer, mogelijk bij de echte verkiezingen nog veel minder. In iedere grote gemeente gaat de PvdA talloze zetels verliezen. Dat gaat voor nog veel meer ontevredenheid binnen de PvdA zorgen. Maar laat Samsom maar lekker zitten, ook na de slechte uitslagen van 19 maart en 22 mei. Dan wordt zijn partij bij de volgende landelijke verkiezingen compleet weggevaagd.
Kortom: Samsom? De ideale PvdA-leider. Ik zou bijna op hem gaan stemmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten