Dieptriest! Tieners krijgen 10 maanden cel na goed voorbereide roofoverval die fataal afliep

Dieptriest! Tieners krijgen 10 maanden cel na goed voorbereide roofoverval die fataal afliep

Tomsickova Tatyana / Shutterstock

Twee jongens uit Hoofddorp, 15 en 16 jaar oud, die afgelopen december een man hebben doodgestoken krijgen maar 10 maanden celstraf plus voorwaardelijk jeugd-tbs. Terwijl de jongens de roofoverval tot in de details hadden gepland, en het slachtoffer maar liefst 4(!) keer hadden gestoken. En dat terwijl ze maar 100 euro buit hadden gemaakt...

Het is een enorm treurig verhaal. Een 64-jarige man kwam in december door een roofoverval om het leven. De man werd meerdere keren neergestoken. De roofoverval was vooraf gepland.

Je zou verwachten dat deze jongens een flinke straf zouden krijgen, maar helaas. De rechter heeft er een andere mening over.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Neemt nu iemand een straf als 'voorwaardelijke jeugd-tbs' serieus? Al decennia loopt men kritische vragen te stellen over het rechtssysteem in Nederland. En dit soort zaken zorgen er dus voor dat een deel van de samenleving geen vertrouwen meer heeft in ons rechtspraak en rechtssysteem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties