Discriminatie: in twee cafés in Tiel mogen alleen nog maar Nederlanders komen

Discriminatie: in twee cafés in Tiel mogen alleen nog maar Nederlanders komen

In deze multiculturele samenleving zijn er veel problemen en dat komt voornamelijk, omdat een multiculturele samenleving geen geheel kan worden. Het is een samenleving die bestaat uit gesegregeerde delen. Om deze reden komen er ook discriminatoire ontwikkelingen boven water. Zij het een moskee of organisatie die mannen en vrouwen segregeert, of cafés die alleen maar een bepaalde groep binnen laat.

Zo zijn er ook twee cafés in Tiel, ze zijn verbonden met elkaar, die alleen nog maar Nederlanders toe laten. Je moet je paspoort laten zien en je moet 'goedenavond' zeggen. Dit komt volgens de eigenaren, omdat ze veel last ondervonden van buitenlanders en dan voornamelijk Polen.

Hij vindt dat hij niet discrimineert met de huisregel. "Of het nou om iemand uit Polen, Marokko of Turkije gaat, als ze geen Nederlands kunnen en niet begrijpen wat een ander zegt, loopt het al gauw hoog op. Als ik tegen een klant zeg, 'je hebt er genoeg op, wil je het pand verlaten' en hij snapt het niet, krijg je meteen trekken en duwen." De cafés De Kikker en De Tijd zijn met een doorgang met elkaar verbonden.

Natuurlijk begrijp ik de dynamiek en de problemen, maar op het moment dat dit wordt toegelaten en wordt toegestaan, dan is de kans groot dat meer horecagelegenheden hier aan mee zullen doen en dat ze dan om allerlei redenen bepaalde groepen wel of niet binnen laten. Dan krijg je Turkse-, Marokkaanse-, of Nederlandse restaurant en kroegen. Dan segregeert de samenleving nog meer. Dan is het einde zoek en is er geen sprake meer van een algehele verbinding of überhaupt een samenleving. Discriminatie kan in een democratische rechtsstaat niet worden toegestaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties