Disneyland discrimineert tegen kinderen met downsyndroom

Geen categoriejun 08 2014, 18:00
Niet toegestaan.

Een trip daar Disneyland Parijs had de dag van haar leven moeten worden, maar dit Franse pretparkavontuur liep uit op een zware teleurstelling voor de 12-jarige Esther. Het meisje met downsyndroom werd geweigerd bij een attractie omdat ze niet in het bezit was van een gehandicaptenkaart.

Niet alleen werd ze geweigerd, maar ook nog eens - samen met haar moeder - vastgehouden en ondervraagd. Dit gedoe duurde uiteindelijk 45 minuten. Het probleem? Ze wilden wel een gehandicaptenkaart laten aanmaken, maar de Disneyland-medewerkers probeerden ze te dwingen om daarbij te vermelden dat Esther problemen heeft met staan en niet goed kan zwemmen. Dat wilde moeder Ans niet omdat haar dochter daar geen enkele moeite mee heeft.
Disneyland zegt uit te zullen zoeken wat er precies aan de hand is, maar ze kunnen zich die moeite wel besparen. Het is volstrekt helder: er is gewoon gediscrimineerd tegen een meisje met het downsyndroom. Excuses aanbieden, een gratis reis naar Disneyland regelen, en diep door het stof gaan. Iets anders zit er niet op - niet als Disneyland niet beken wil komen te staan als buitengewoon asociaal, tenminste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten