Dit is óók Nederland: crowdfundactie voor Maaike's gesloopte Primera haalt tienduizenden euro's op

Dit is óók Nederland: crowdfundactie voor Maaike's gesloopte Primera haalt tienduizenden euro's op

Screenshot Twittervideo van Joe Biden bij The Breakfast Club, vlak na zijn opmerking over zwarte Amerikanen. Via @ErrolWebber

De Primera-winkel van Maaike Neufeglise werd maandagnacht tijdens de rellen in Den Bosch compleet gesloopt. Op videobeelden was te zien hoe hard dit de ondernemer raakte: ze was totaal uit het veld geslagen. GeenStijl startte een crowdfundactie op, en alleen al in het eerste uur werd ruim 16.000 euro opgehaald!

Na een derde dag van rellen, vandalisme, geweldpleging en ander ontoelaatbaar gedrag is er ook nog goed nieuws. Wanneer mensen echt in crisis verkeren, komt er vanuit de Nederlandse samenleving toch ook vaak een lief gebaar om slachtoffers een warm hart toe te dragen. En in het geval van onderneemste Maaike Neufeglise is dat ook echt wel hard nodig. In De Telegraaf zegt de winkeleigenaar wiens Primera-vestiging volledig vernield werd het volgende:

„We hebben de winkel in de crisis overgenomen en dachten: vanaf nu kan het alleen maar beter worden. We zijn verdoofd. Ik weet bijna niet waar we moeten beginnen. Samen met mijn man en team staan we zeven dagen per week in de winkel en die hebben ze gewoon stuk gemaakt. Mijn hart is echt gebroken. Ik ben nog murw geslagen.”

Dit keer was het aan GeenStijl om de goede kant van de maatschappij door te laten schijnen, en hoe! Moet je toch eens kijken (en help mee!):

Volgens de ondernemer loopt de schade in de tienduizenden euro's: "misschien wel een ton." Nou, als er binnen een uur al zo'n bedrag is gedoneerd, dan moet ze tegen de avond al uit de brand zijn geholpen! Heel fijn om te zien dat we dit in Nederland ook nog gewoon blijven doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties