Dit meisje van 16 staat op tegen pesten en ontwikkelde een fantastische app

Dit meisje van 16 staat op tegen pesten en ontwikkelde een fantastische app

Deze nieuwe app maakt het vinden van "lunch buddies" op school wel erg makkelijk.

Natalie Hampton, een 16-jarig meisje uit Sherman Oaks, California, ontwierp nadat ze zeven jaar lang elke lunch alleen zat in de kantine op school, een wel heel bijzondere app: "Sit with us". Het alleen zitten in de kantine maakte haar kwetsbaar en gevoelig voor pesterijen. Zij wilde dat anderen hier niet meer aan blootgesteld zouden worden.

De Sit with us app maakt het mogelijk voor studenten om zichzelf aan te stellen als ambassadeur. Deze ambassadeurs kunnen mensen via de app laten weten waar ze zitten in de kantine en nodigen zo iedereen uit om bij ze komen, zodat ze niet alleen hoeven te lunchen.

[caption id="attachment_147372" align="aligncenter" width="300"]Sit with us app (bron: twitter) Sit with us app (bron: twitter)[/caption]

Natalie, die inmiddels naar de hogere school gaat, heeft inmiddels gelukkig geen problemen meer in het maken van vrienden. Maar de herinneringen aan het alleen zitten, de pesterijen en de sociale isolatie achtervolgen haar nog altijd.

[caption id="attachment_147373" align="aligncenter" width="168"]Nooit meer alleen eten (bron: twitter) Nooit meer alleen eten (bron: twitter)[/caption]

Ze vertelt dat dit de reden was waarom zij het nodig vond om deze app te ontwikkelen. Op deze manier zullen kinderen minder snel publiekelijk vernederd worden en niet meer worden buitengesloten.

Op deze manier is het via de telefoon erg prive. Niemand hoeft het te weten.

Natuurlijk is dit een geweldig idee. Op deze manier hoef je ook nooit bang te zijn om afgewezen te worden als je eenmaal naast iemand gaat zitten. Natalie heeft inmiddels ook opgeroepen om op te staan tegen pesten.

Volgens een studie, uitgevoerd door Princeton, Rutgers en Yale University, heeft het een enorme impact wanneer kinderen, en vooral de "coole kinderen" zich inzetten tegen pesten. Meer dan 50 scholen uit New Jersey deden mee aan dit onderzoek. Ze dagen een daling van pesterijen met maar liefst 30%.

Natalie heeft sinds de app is gelanceerd al ontzettend veel fijne feedback gekregen. Op het moment veranderd er al heel veel op haar oude school. Er zitten steeds minder studenten alleen.

Het is natuurlijk fantastisch dat dit meisje zo opstaat tegen pesten en dit nu al zo'n grote impact heeft. Dat dit velen mag inspireren tot veranderingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties