shutterstock 674526352

"Veel gewonden" na meerdere 'mysterieuze steekpartijen' in de Britse stad Birmingham, politie tast nog in het duister...

Geen categoriesep 06 2020, 9:00
Het was een bloederige nacht in het Britse Birmingham. Volgens de lokale hulpdiensten zijn er vannacht "veel gewonden" gevallen na meerdere steekpartijen op verschillende plaatsen in de stad. Wat er precies is voorgevallen is vooralsnog onduidelijk.
Iets na middernacht vond er een steekpartij plaats in Birmingham. Op zich is dat niet per definitie 'Breaking News', want in zo'n beetje elke stad zijn er dagelijks wel steekpartijen te noteren. Maar in dit geval is er iets vreemds aan de hand. Rond hetzelfde tijdstip kreeg de politie in Birmingham meerdere meldingen van steekpartijen op verschillende plaatsen in de stad.
De politie wil er nog niet veel over kwijt, maar ze spreken zelf al van een "groot incident". Op de sociale media zijn diverse video's van de 'incidenten' te vinden. Het enige dat de politie kan bevestigen is dat er meerdere gewonden zijn gevallen, maar hoeveel dat er precies zijn is ook nog onduidelijk.
Enkele straten rondom Hurst Street en Bromsgrove Street in Birmingham zijn afgezet. Volgens Britse media is een groot deel van het uitgaansgebied afgesloten en zijn de hulpdiensten massaal ter plaatse.
Update: Een man is overleden nadat er vannacht op meerdere mensen werd ingestoken. Tot dusver bekend zijn er minstens zeven gewonden waarvan er twee in levensgevaar verkeren.
Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor een terroristisch motief, maar verder blijft alles onduidelijk. Er wordt momenteel met man en macht gezocht naar een "onbekende man".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten