Doe maar duur! Rotterdam geeft ruim 15 miljoen euro uit aan Eurovisie Songfestival

Geen categoriesep 12 2019, 13:14
Wat hebben we ons toch op de hals gehaald? Volgens het AD zou er zo'n 15 miljoen euro door de gemeente Rotterdam zijn gereserveerd voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Dat stond in stukken die vandaag zijn geopenbaard. Maar volgens de krant is het 'nog de vraag' waar Rotterdam '15,5 miljoen euro vandaan haalt'. Gevalletje van eerst binnenmengelen en dan pas nadenken?
Zo schijnt er nog 'gezocht' te moeten worden 'naar een dekking voor de 15,5 miljoen' knaken. Er zijn echter wel wat ideetjes om dit bedrag te 'dekken'.

"Naar een dekking voor de 15,5 miljoen euro wordt nog gezocht. Een idee is om de toeristenbelasting met een procent te verhogen, zodat de investering verspreid over een aantal jaren kan worden binnengehaald. De hotelbranche en Rotterdam Partners verzetten zich echter tegen deze optie, omdat dit bezoekers aan de stad kan kosten, zoals congresgangers. Ook wordt gedacht aan crowdfunding en hulp van bedrijven. De provincie Zuid-Holland heeft al één miljoen euro toegezegd."

En dagblad010 wist zelfs te melden dat de volledige begroting 'onleesbaar' is 'gemaakt'.

"Voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival trekt de gemeente Rotterdam bijna 15,5 miljoen euro uit. Dat staat in het bidbook dat donderdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad is vrijgegeven. De volledige begroting is in de vrijgegeven stukken onleesbaar gemaakt."

Hebben ze wat te verbergen of iets dergelijks? Waarom zo schimmig doen, inplaats van transparantie? Dit feest is er toch voor iedereen, nietwaar?!
En na het lezen van deze tweet van het AD, maak ik me al helemaal zorgen over de kosten van dit feestfestijn.

"Waar Rotterdam de 15,5 miljoen euro vandaan haalt, is nog de vraag https://www.ad.nl/rotterdam/gemeente-rotterdam-steekt-ruim-15-miljoen-euro-in-eurovisie-songfestival~a14f0033/ …"

Zal mij benieuwen of alles uiteindelijk op z'n pootjes terecht komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten