Domheid van Russische hackers legt netwerk van 300 spionnen bloot

Domheid van Russische hackers legt netwerk van 300 spionnen bloot

Het is te lachwekkend voor woorden. De Russische hackers en spionnen zijn zulke prutsers, dat een heel netwerk van Russische spionnen is blootgelegd door het paspoort van één. Het is zo onprofessioneel, dat je jezelf bijna kan afvragen of het wel van de Russische overheid kan zijn. Een wereldmacht met zulke belabberde spionnen? Wil het land gepakt worden? Je zou het bijna denken.

ngelse media ontdekten dat op naam van Aleksei Morenets, een van de opgepakte hackers, een Lada stond geregistreerd in Moskou. Op hetzelfde adres zijn nog eens 305 auto's ingeschreven, die zijn gelinkt aan de bestuurders. Met de vondst van één paspoort is bijna de hele hackersgroep 26165 van de Russische geheime dienst GROe onthuld.

Volgens websites The Insider en Bellingcat hebben alle 305 mensen die geregistreerd staan op het adres hun paspoortinformatie en telefoonnummers gegeven. Aleksei Morenets is ook nog te vinden op een Russische datingsite.

Het is een blamage voor de Russen. Poetin zal vast verre van blij zijn. De hele wereld weet nu de waarheid en het enige wat de Russen kunnen doen, is open kaart spelen. Door het blijven ontkennen wordt het alleen maar triester. Hoe kan dit? Het mist opwerpen zorgt voor verwarring en een gevoel van absurditeit. De Russen ontkennen de realiteit, zelfs als het in hun eigen gezicht wordt gedrukt.

Beschamend, werkelijk beschamend. Play it rough, but play it fair. Geef je verlies toe als het overduidelijk blootgeeft. Anders maak je alleen nog maar meer vijanden als land. Misschien waant Poetin zich zo machtig, dat alles is geoorloofd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Spoor 2 traject niet gelukt, hoe verder?

Lees meer