Donald Trump: kans op preventieve oorlog met Noord-Korea is aanwezig

Donald Trump: kans op preventieve oorlog met Noord-Korea is aanwezig

De nationale veiligheidsadviseur van Donald Trump, Herbert McMaster , heeft gezegd naar aanleiding van vragen dat er een kans is dat er een preventieve oorlog komt tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea.

De Noord-Koreaanse communistische dictatuur heeft de afgelopen maanden raketoefeningen uitgevoerd en de Verenigde Staten bedreigd met een nucleaire aanval. Of het nu wel of niet zou kunnen lukken, de VS kijken in elk geval niet toe en gaan het ook niet afwachten. Ze hebben al meerdere malen aangegeven in te zullen grijpen als het ze te gortig wordt en met de meest recente ontwikkelingen wordt het menens.

Eerst was de Verenigde Staten nog afhankelijk van China, een van de bondgenoten van Noord-Korea, maar Donald Trump heeft een aantal keer aangegeven dat China moet optreden tegen Noord-Korea en vandaag is bekend gemaakt dat China geëist heeft van Noord-Korea dat het haar wapens moet neerleggen. Er veranderen dus dingen in de geopolitieke context.

De vraag is hoe Noord-Korea nu gaat reageren nu het steeds meer bondgenoten verliest. Gaat China nog draaien? Het zijn beiden communistische dictaturen en als China dit toestaat ondermijnt het ook haar eigen bestaansrecht. Het worden spannende tijden waarin de geopolitieke relaties hevig onder spanning staan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties