Donald Trump: kans op preventieve oorlog met Noord-Korea is aanwezig

Geen categorieaug 06 2017, 13:00
De nationale veiligheidsadviseur van Donald Trump, Herbert McMaster , heeft gezegd naar aanleiding van vragen dat er een kans is dat er een preventieve oorlog komt tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea.
De Noord-Koreaanse communistische dictatuur heeft de afgelopen maanden raketoefeningen uitgevoerd en de Verenigde Staten bedreigd met een nucleaire aanval. Of het nu wel of niet zou kunnen lukken, de VS kijken in elk geval niet toe en gaan het ook niet afwachten. Ze hebben al meerdere malen aangegeven in te zullen grijpen als het ze te gortig wordt en met de meest recente ontwikkelingen wordt het menens.
Eerst was de Verenigde Staten nog afhankelijk van China, een van de bondgenoten van Noord-Korea, maar Donald Trump heeft een aantal keer aangegeven dat China moet optreden tegen Noord-Korea en vandaag is bekend gemaakt dat China geëist heeft van Noord-Korea dat het haar wapens moet neerleggen. Er veranderen dus dingen in de geopolitieke context.
De vraag is hoe Noord-Korea nu gaat reageren nu het steeds meer bondgenoten verliest. Gaat China nog draaien? Het zijn beiden communistische dictaturen en als China dit toestaat ondermijnt het ook haar eigen bestaansrecht. Het worden spannende tijden waarin de geopolitieke relaties hevig onder spanning staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten