Doodvermoeiende vegetarische betuttelraad dramt bij het kabinet: 'Verhoog de prijzen op vlees!'

Doodvermoeiende vegetarische betuttelraad dramt bij het kabinet: 'Verhoog de prijzen op vlees!'

Volgens overheidsadviesorgaan Rli moet Nederland maar spoedig de vleestax gaan invoeren. De prijs van vlees moet snel omhoog, zodat consumenten gedwongen worden om meer groente in te slaan. Dat de rest van Nederland niet op dit soort pestmaatregelen zit te wachten, interesseert ze niet.

Met vegetariërs en veganisten is in de basis helemaal niets mis. Wat je eet, dat moet je helemaal zelf weten. Maar het wordt vervelend als ze hun eigen dwingende verhaaltje op anderen van toepassing willen laten verklaren, door nare en dwingende maatregelen zoals een vleestax in te voeren. Waarmee de politiek gaat bepalen wat er 's avonds op je bord ligt. Nee, betuttelender dan dat ga je het niet krijgen.

Toch is dat precies wat de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) vandaag in een advies adviseert aan de Tweede Kamer en het kabinet. Deze club bemoeizuchtige vegetariërs wil vlees praktisch onbereikbaar maken voor arme mensen en er een luxegoed van maken. Dat moet gebeuren door de prijs van vleesproducten kunstmatig enorm te verhogen:

"De overheid zou vlees onaantrekkelijk moeten maken door een hoger btw-tarief of accijnzen in te voeren.

De eetgewoonten van Nederlanders zullen namelijk drastisch moeten worden aangepast om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tegen te gaan, stelt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) dinsdag in een advies.

Dat betekent dat mensen ''substantieel'' minder vlees moeten gaan eten en meer groente, peulvruchten en andere vegetarische producten."

Vroeger lachten we dit soort mensen uit, en stonden ze algemeen bekend als vervelende drammers die iedereen hun stomvervelende willen opleggen. Tegenwoordig hebben dit soort figuren zichzelf verenigd in 'adviesorganen' die lijvige rapporten richting de regering sturen, en hebben het oor van ministers en Kamerleden.

En wie zijn hier straks de dupe van? Precies: wij brave consumenten. Wij mogen ons straks weer blauw (of groen) gaan betalen omdat er een paar ziekelijke betuttelaars zijn die het niet kunnen verkroppen dat er ook nog mensen bestaan die hun leven niet op radicale Greenpeace-wijze inrichten of het dieet van een antifascistische kraker volgen. Scheer jullie weg, stelletje groenteterroristen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties