Door tbs'er verkrachte vrouw moest zwijgen van de politie

Door tbs'er verkrachte vrouw moest zwijgen van de politie

Zo'n anderhalf jaar geleden werd een vrouw verkracht door een tbs'er en werd aanvankelijk niet geloofd. Vervolgens moest ze zwijgen van de politie en nu krijgt ze daar eindelijk excuus voor. Via de NOS.

De politie in Limburg laat weten dat zij tot de conclusie zijn gekomen dat ze 'te weinig oog voor het slachtoffer' hadden. Daar ben je dan mooi klaar mee... De Volkskrant heeft de excuusbrief en de transcriptie van de verhoren in handen. Daaruit blijkt dat het 21-jarige slachtoffer, die dus bedreigd en verkracht was, vragen kreeg voorgeschoteld als 'Wat voor ervaring heb je met pijpen?', 'Doe eens voor?' en 'Hoe kokhals je dan?'. Naast dit soort afschuwelijke vragen kreeg ze ook op het hart gedrukt dat er flinke consequenties aan verbonden zouden zitten als blijkt dat ze zou liegen.

Het gaat hier dus om iemand die vrijwel direct na haar verkrachting de politie belde en zo snel mogelijk hulp wilde inschakelen. Uit spermamonsters bleek al snel dat het om een tbs'er ging die al zeventien jaar vast zat voor een moord op een meisje en een poging tot moord.

De vader van de verkrachte vrouw beweert in de krant dat de politie letterlijk zei dat ze het voor zich moesten houden. Het is nogal een dingetje namelijk als een tbs'er nog steeds mensen weet te verkrachten... De teamchef van de politie maakt zich er makkelijk vanaf door te stellen dat het belang van het slachtoffer 'onvoldoende is meegewogen' en dat hij het 'zeer betreurt'. Daar heb je wat aan als slachtoffer zeg!

De tbs'er heeft er drie jaar cel bijgekregen en moet een schadevergoeding betalen. Het slachtoffer heeft last van een posttraumatische stressstoornis en wordt daarvoor behandeld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties