Doorgedraaide man zorgt voor paniek in Den Haag

Geen categoriejan 05 2017, 20:00
Een knettergekke man met te veel tijd en te weinig gezond verstand heeft vandaag voor enorm veel ophef gezorgd in Den Haag. De idioot gooide namelijk met een tas op het Plein voor de Tweede Kamer, en maakte daar enorme stampij. In deze tijden neemt de politie zoiets natuurlijk bijzonder serieus: voor je het weet pleegt zo'n gek een aanslag.
De 59-jarige Hagenaar kwam er uiteindelijk nog goed van af. De marechaussee loste weliswaar een waarschuwingsschot, maar de kogel raakte de man niet -- hoewel de politie zelf er even vanuit leek te gaan dat dit wél zo was. Uiteindelijk werd de man overmeesterd en ingerekend. Daarvoor had hij al voor bijzonder veel problemen gezorgd:

De Hagenaar is bij de hoofdingang van het Tweede Kamergebouw in Den Haag aangehouden. Hij stond te scheeuwen, waarop de marechaussee met getrokken wapens op hem af zijn gegaan. Ze hebben de man gesommeerd zich uit te kleden. De 59-jarige man leek mee te werken, maar toen hij zich weer begon aan te kleden, werd hij weer agressief. “Hij draaide zich opgefokt om”, vertelt een ooggetuige aan De Telegraaf. “Hij schreeuwde ‘Kom dan!’”

Uiteindelijk was de marechaussee gedwongen om hem maar liefst 10 minuten lang onder schot te houden tot hij dan eindelijk opgepakt kon worden.
En raad eens waarom de gek zich zo misdroeg? Nee, hij was geen islamitische terrorist... Hij was een tokkie. Een uitkering-tokkie, zelfs. Eerder op de dag had hij namelijk ook al herrie geschopt bij een politiebureau omdat zijn uitkering niet op tijd 'betaald' was. Dat kon meneer de professionele bankzitter niet tolereren... en dus ging hij helemaal los.
https://twitter.com/RJvdWerken/status/817043258643742720?ref_src=twsrc%5Etfw
Wat mij betreft mag meneer de uitkeringtrekker God vanavond op zijn blote knietjes danken dat de marechaussee bijzonder goed getraind is en alleen in echt extreme situaties (dodelijk) geweld gebruikt. In heel veel andere landen was deze gek vandaag namelijk gewoon doodgeschoten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten