Drie jongeren opgepakt voor uit de hand gelopen 'grap': een bommelding

Drie jongeren opgepakt voor uit de hand gelopen 'grap': een bommelding

In deze tijd van extremisme, polarisatie, dreiging van oorlogen en terrorisme zit iedereen op het puntje van zijn of haar stoel. De samenleving is gespannen en 'normale' dingen kunnen gezien worden als iets gevaarlijks, zoals speelgoedpistooltjes en andere kinderlijke prullaria. Het wordt niet meer gezien als iets onschuldigs en dat is ook terecht. Drie tieners zijn nu opgepakt, omdat ze 'voor de grap' een bommelding hadden gemaakt.

De politie heeft drie tieners opgepakt voor het doen van een valse bommelding. Woensdagochtend werd het stadion van sc Heerenveen, een aantal bedrijven, een school en het omliggende gebied ontruimd. De opgepakte jongens (13 en twee keer 15 jaar oud) komen uit Limburg.

"De valse bommelding werd telefonisch gedaan. Na uitgebreid telecom-onderzoek hebben we kunnen achterhalen wie gebeld had. Toen was het niet moeilijk meer om de jongens op te pakken", aldus politiewoordvoerder Van der Meer. "Het lijkt erop dat het om een uit de hand gelopen grap gaat."

Hoe haal je het in je hoofd om zo een 'grap' uit te halen? Zulke meldingen worden meer dan serieus genomen, want een politie kan het zich niet veroorloven om er niet goed over na te denken. Ik vraag mij ook zeer sterk af hoe ze kwamen bij dit idee. Want je kan er uiteindelijk niets mee dan alleen jezelf in de penarie helpen. Daarnaast, de politie kan hier ook niets mee, want het zijn jongeren, of eigenlijk zelfs nog 'kinderen'. Hopelijk hebben ze hun les geleerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties