Drie redenen om het kabinet weg te stemmen

Drie redenen om het kabinet weg te stemmen

Er zijn wel duizend redenen, maar dit zijn de drie belangrijkste.

De val van het kabinet volgend jaar is onvermijdelijk, mits de kiezer VVD en PvdA afstraft bij de Provinciale Statenverkiezingen over vier maanden. Dat gaat hoe dan ook wel gebeuren, maar voor de twijfelaars onder u geef ik met alle plezier de drie belangrijkste redenen waarom we het vakje volgend jaar niet rood moeten kleuren bij VVD en PvdA. Het maakt niet uit waar u dan wél op stemt, als u maar tegen het kabinet stemt (en niet op een linkse partij stemt, want dat heeft natuurlijk geen enkele zin als de belastingen juist omlaag moeten).

Torenhoge belastingen
De belastingdruk is nog nooit zo hoog geweest. Dat hebben wij te denken aan het meest linkse kabinet sinds het kabinet-Den Uyl (1973-1977). Dat de overheidsverslaafden van de PvdA de belastingen graag verhoogt om de overheid zo groot mogelijk te maken, mag geen verrassing zijn. Dat de VVD er net zo hard aan meedoet is een grove schande.

De VVD heeft de overheid groter gemaakt door de btw-verhoging van 19 naar 21 procent in stand te houden, de accijnzen op brandstof te verhogen, de assurantiebelasting van 9 naar 21 procent te verhogen, het vakantiegeld extra te belasten, de hypotheekrenteaftrek te beperken, etc. Premier Mark Rutte beloofde 1000 euro belastingverlaging, maar het enige dat wij krijgen is een forse belastingverhoging. Steeds maar weer.

Uitgeregeerd
Het wordt al langer gezegd: het kabinet is uitgeregeerd. Dat wordt niet alleen gezegd door de oppositie en door D66 omdat ze meer invloed willen, het is ook echt zo. Het klopt als een bus dat VVD en PvdA nu de tijd aan het uitzitten zijn tot de volgende verkiezingen in 2017 omdat alle belangrijke wetgeving al door de Kamer is.

Waarom sturen we ze niet gewoon wat eerder naar huis? Het gevaar bestaat dat de twee partijen zich zo stierlijk vervelen de komende jaren dat ze allerlei nieuwe plannetjes gaan bedenken. Plannetjes die deze twee partijen samen bedenken kosten altijd geld. Het is in het belang van Nederland dat dit kabinet er zo snel mogelijk mee ophoudt.

Diederik Samsom
Er is geen grotere driftkikker in de Nederlandse politiek van 2014 dan Diederik Samsom. Hij kan om het minste of geringste uit zijn slof schieten. Daar weten ze bij de PvdA-fractie alles van. Bij het kabinet ook. De verbeten Samsom blijft volhouden dat hij en zijn partij het beleid van het kabinet beter moeten uitleggen aan de kiezer, alsof de kiezer te dom is om te begrijpen wat er aan de hand is.

Ik wil het gezicht van Samsom zien op de avond van de Provinciale Statenverkiezingen, als hij ziet dat hij de PvdA gigantisch heeft verloren en omgerekend naar Tweede Kamerzetels slechts 11 zetels haalt. Samsom zal voor de camera's zeggen de de uitslagen meevallen en dat het beleid gewoon beter moet worden uitgelegd, maar vanaf dat moment is zijn lot besloten. Hij zal moeten opstappen. Oh boy, wat heb ik daar zin in.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties