Duitsers waarschuwen Wilders: racistische of xenofobische uitspraken verboten!

Geen categorieapr 12 2015, 21:00
Blijkbaar zijn onze oosterburen in paniek omdat Wilders even langskomt.
Wilt u meer bewijs dat ze in Duitsland na al die jaren nog steeds niet kunnen omgaan met iemand die niet-politiekcorrect is en een hekel heeft aan de multiculturele nachtmerrie? Zie hier hoe Duitsers reageren als Wilders even bij ze langskomt om een speech te geven:
PVV-leider Geert Wilders heeft een waarschuwing gekregen van premier Stanislaw Tillich van de Duitse deelstaat Saksen. De PVV-voorman houdt maandag in Dresden een toespraak tijdens een demonstratie van de anti-islambeweging Pegida. Tillich liet de Nederlandse politicus zondag weten dat xenofobe of racistische uitspraken niet worden geduld.
Je zou erom lachen als het niet zo in- en intriest was. Wilders is nog nooit ergens voor veroordeeld, maar hij wordt behandeld als de eerste de beste crimineel. Natuurlijk wordt hij wel vervolgd in eigen land, maar een vervolging is niet hetzelfde als een veroordeling, dat zouden ze zélfs in Duitsland moeten begrijpen.
Helaas is niets minder waar. Wilders heeft in het verleden weleens iets onaardigs gezegd over moslimimmigranten en de islam in het algemeen, en dus wordt hij behandeld als een nieuwe nazi die niet kan wachten tot hij onschuldige moslimkinderen naar een tweede Auschwitz kan sturen.
Vaste lezers van De Dagelijkse Standaard weten dat ik Wilders met enige regelmaat heb bekritiseerd omdat hij veel te vaak te fanatiek is - en te extreem - maar laten we nou in godsnaam niet net doen alsof hij de reïncarnatie is van Hitler of Himmler. Er is werkelijk geen enkele reden om aan te nemen dat hij het democratische bestel in de prullenbak gooit als hij daartoe in staat is.
Onze oosterburen moeten dus niet zo overdrijven. Ja, Wilders komt langs, maar nee, dat betekent niet dat de rechtsstaat binnenkort wordt afgeschaft. Als iemand dat wil zijn het de mensen waar Wilders juist tegen ageert: radicale moslims die met volle tuigen van het vrije leven in het Westen genieten maar ons ondertussen haten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten