Duitsland blijft zichzelf de vernieling in helpen: Mutti Merkel ruimschoots aan de leiding in peilingen

Duitsland blijft zichzelf de vernieling in helpen: Mutti Merkel ruimschoots aan de leiding in peilingen

Het goede nieuws: de sociaaldemocraten hebben geen schijn van kans.

Met nog maar zes weken te gaan tot de verkiezingen kunnen Duitse kiezers zich opmaken voor nog een paar jaar Angela Merkel. Sociaaldemocraat Martin Schulz, die door zijn partij uit Europa werd gehaald omdat hij zogenaamd de enige linkse politicus was die Merkel kon verslaan, maakt geen schijn van kans.

Ja, dat kunnen we nu al zeggen. Waar Schulz's SPD en Merkels CDU enkele maanden geleden nog nek-aan-nek gingen heeft Schulz nu namelijk een achterstand van maar liefst 14 procent op Merkel. Dat is een onoverbrugbaar verschil, zéker als je bedenkt dat de media hem nu al tijden promoten, maar dat lijkt allemaal totaal geen effect te sorteren.

Tot zover het goede nieuws: Schulz wordt niet de nieuwe bondskanselier van Duitsland. Dat is winst.

Helaas betekent dit niet dat Duitsland dús feest kan vieren. Zoals Rob Goos terecht zegt op Twitter heeft Merkel er tijdens haar leiderschap namelijk een echte puinhoop van gemaakt. Ja, op economisch gebied is het allemaal best te doen in Duitsland, maar op elk ander vlak is het vreselijk. Zéker als we naar immigratie en integratie kijken.

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet denkt daar net zo over, wat dan ook de reden is dat hij de tweet van Rob Goos geretweet heeft:

Screen Shot 2017-08-14 at 09.36.18

Daarmee is Baudet dus één van de weinige Nederlandse politici met de moed om de waarheid te vertellen over Merkel, de vrouw die er in haar eentje verantwoordelijk voor is dat Europa overspoeld is door een asieltsunami én dat Zuid-Europa nog altijd op instorten staat.

Onder Schulz zouden die problemen ongetwijfeld nóg groter zijn, maar dat zegt minder over Merkel dan over Schulz's idiote politieke opvattingen. Blijkbaar wonen de enige Europeanen die dat nog niet door hebben in Duitsland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties