Duitsland roept Turkse ambassadeur op het matje

Duitsland roept Turkse ambassadeur op het matje

Oeps.

Duitsland neemt de leiding in Europas kritische houding ten opzichte van Ankara.

Germany summoned the Turkish ambassador, Hüseyin Avni Karsl?o?lu, Friday over sharp criticism from Ankara over reluctance to move forward with Turkey's EU bid, a foreign ministry spokesman in Berlin said. 

De reden? Turkije reageerde door te zeggen dat Duitsland alleen maar kritiek heeft omdat er verkiezingen aankomen. Ook was er iets met niet onder de indruk zijn van de kritiek, "get lost, kid" en "jullie hebben ons nodig, wij jullie niet". Het is niet zo raar dat Duitsland dat soort uitspraken niet accepteert.

Interessant: de rest van de EU durft niet echt, maar Duitsland is dus niet onder de indruk van Turkijes harde woorden. Sterker nog, de Duitsers doen daar als het moet zomaar een schepje bovenop.

Conclusie: Duitsland is het enige Europese land dat nog begrijpt hoe het spel dat de internationale politiek heet gespeeld wordt. Daar kan de rest van de EU nog wat van leren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties