Duitsland: Somalische migranten weigeren te betalen, belagen café-eigenaar met metalen staven

Geen categorienov 10 2016, 21:00
"Wij zijn Somaliërs, die betalen niet."
Een caféhouder in het Duitse Wabern, in de deelstaat Hessen, heeft afgelopen week rond sluitingstijd de schrik van zijn leven gekregen door een stel hondsbrutale Somaliërs. Een groep van vijf uit het Afrikaanse land leek zich in café 'Piano' die avond goed te vermaken.
Toen de eigenaar het echter welletjes vond en wilde gaan sluiten, begonnen de mannen agressief te worden. Op het verzoek of ze konden betalen zodat hij de kassa kon sluiten reageerden ze kort: "Wij zijn Somaliërs, die betalen niet" zouden ze gezegd hebben. Eigenaar Albayrak zag in dat het toch niet zou lukken hen te dwingen tot betaling, en besloot hen dan maar te verzoeken het café te verlaten en nooit meer terug te komen. Twee mannen waren er al zonder te betalen vandoor gegaan, maar de resterende drie moesten hardhandig het pand uitgewerkt worden, met behulp van een andere klant die nog aanwezig was.
Daarop sloot Albayrak alles af, waarna hij zich veilig waande en aan zijn administratie ging zitten. Hij kreeg de schrik van zijn leven toen hij opeens zeer luid gebonk bij de deur hoorde. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, bleek dat de Somaliërs de deur met ijzeren staven aan het bewerken waren in een poging naar binnen te komen - waarschijnlijk niet om een vriendelijke woordenwisseling te hebben. Het is uiteindelijk een wonder dat ze de glazen deur niet in hebben weten te slaan, maar op een gegeven moment gaven ze het op en zetten ze het op een lopen. De politie kwam pas een half uur later, toen de vogel natuurlijk allang gevlogen was.
En tsja: zie ze maar eens te pakken. Zelfs als ze gepakt zouden worden en er genoeg bewijs verzameld zou zijn voor een veroordeling, zouden ze er nog wel vanaf komen met behulp van de standaardexcuses: ze hadden vast een moeilijke jeugd, of zijn getraumatiseerd door gebeurtenissen in eigen land. Daar moeten we natuurlijk allemaal ontzettend veel begrip voor hebben, en straf is dan niet op zijn plaats - laat staan dat we deze mensen zouden aanmoedigen te integreren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten