TCE 20210429 Tweede Kamer167

Duizenden bedreigingen schrikken PVV-leider Wilders niet af: 'Doodsbedreigingen vanuit de hele wereld. Weg vrijheid, maar ik ga door'

Geen categoriejul 04 2021, 11:30
Voor PVV-leider Geert Wilders is het helaas bijna een 'standaardnummertje' geworden, bijna dagelijks ontvangt de politiek leider van de derde partij van Nederland bedreigingen van doorgeslagen gekken. Zeker niet alleen van boze moslims in Nederland, maar vanuit de hele wereld. Ondanks die vele bedreigingen, die hem zijn bewegingsvrijheid hebben gekost, maakt de PVV-voorman nog maar eens duidelijk dat hij zijn strijd tegen deze intolerantie onverminderd voortzet.
Het blijft haast onwerkelijk dat een Nederlandse politicus al bijna zeventien (17!) jaar niet vrij over straat kan gaan. Dat het een politicus onmogelijk wordt gemaakt om zijn mening vrij te kunnen uiten. Ondanks de duizenden bedreigingen en doodsbedreigingen blijft Wilders gewoon doorgaan met zijn islamkritiek.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1411281199797092352?ref_src=twsrc%5Etfw
Het is vooral treurig om te zien dat Wilders, die ondanks de grote haat van religieus intolerante haatgekkies geen stap buiten de deur kan doen zonder beveiliging, nog steeds met groot dedain wordt weggezet door de kartelpartijen. Wanneer de PVV-voorman weer eens flink wat kritiek uit dan weet men niet hoe snel ze de politicus in een verdomhoekje moeten plaatsen - en zijn partij in het geheel.
Afgelopen week was het weer zo ver, de PVV 'ging zijn boekje te buiten' aldus de moreel superieuren in Nederland. De toon, de bewoording waarmee PVV'er Gidi Markuszower sprak over minister Sigrid Kaag kon niet door de beugel. In plaats van dat men de bewoording inhoudelijk afwoog, ging het direct over de toon. Een makkelijke manier om het debat voor de zoveelste maal uit de weg te gaan.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar ondanks de vele kritiek maakt de PVV één ding duidelijk: de toon blijft hetzelfde, of mensen het nu leuk vinden of niet. Bepaalde pijnpunten moeten gewoon worden benoemd en als men keer op keer blijft struikelen over gekozen bewoording van de partij dan is dat hun probleem. Wilders zal "altijd blijven doorgaan", dat moge duidelijk zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten