Ede gaat meer politie naar wijk met Marokkanenrellen sturen. Nou, dat werd eens tijd...

Geen categoriemei 08 2016, 14:00
Al een week wordt de buurt Veldhuijsen in Ede geteisterd door rel-Marokkanen die de boel kort en klein slaan, en auto's in de hens zetten. De burgemeester heeft eindelijk besloten eens wat meer politie te sturen.
Al zo'n zeven dagen gaat het verschrikkelijk mis in het anders zo rustige Ede. Een groep van tientallen Marokkanen maakt de buurt onveilig door journalisten te bedreigen, met stenen te gooien en er zijn meerdere auto's in vlammen opgegaan. Vrijwel ongestraft heeft dit tuig hun acties kunnen verrichten, waarbij het enige wat de burgemeester gedaan heeft, het opbellen van de Marokkaanse consul is.
Niet goed genoeg, natuurlijk. Nu wordt hij alsnog gedwongen om de politie de orde te laten herstellen in Veldhuijsen:

"De politie stuurt meer agenten naar de wijk Veldhuizen in Ede. Burgemeester Cees van der Knaap en politiechef Peter van den Berg hebben dat zaterdag laten weten. In de buurt is het al bijna een week onrustig.

Marokkaans-Nederlandse jongeren steken auto's in brand en dagen de politie uit. De extra agenten komen ook van buiten Ede. Om hoeveel het gaat, wil de politie niet zeggen. Het rechercheteam dat de autobranden onderzoekt, wordt uitgebreid van twee naar twaalf mensen."

Burgemeester Cees van der Knaap van Ede klaagt inmiddels steen en been over wie er allemaal gefaald zouden hebben. Ten eerste mag niemand zijn beslissing om buitenlandse mogendheden naar de wijk te halen bekritiseren. Ten tweede krijgt de oude uitbater van het gesloten koffiehuis om wie de rellen begonnen zouden zijn de schuld voor het "niet sussen", en deze ordinaire straatterroristen wordt door Van der Knaap ook verweten sluwe criminele masterminds te zijn die telkens het gezag weten te ontglippen.
Beste Van der Knaap, ga nu niet wrijven in een vlek. Dat de boel in Ede zo uit de hand gelopen is, komt omdat ú - en niemand anders - een week lang de problemen heeft lopen weg-wensdenken. Pas een volle zeven etmalen later haalt u uw vingers uit uw oren en wordt er actie ondernomen. Dat u dit Marokkanenprobleem zo lang niet heeft willen zien, is één van de oorzaken dat dit nu zo gruwelijk geëscaleerd is.
Ontkennen of schuld afschuiven is zinloos.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten