Een 6-jarig meisje wordt aangevallen door een agressieve pitbull. Raad eens wat ze wil worden?

Geen categoriejul 31 2015, 20:00
Laat ik een tip geven: het is het tegenovergestelde van wat je denkt.
Kinderen die worden aangevallen door agressieve honden houden daar vaak een enorm trauma aan over. Vaak slepen ze dat dat trauma voor de rest van hun leven met zich mee. Je ziet het zelfs op volwassen leeftijd aan de manier ze een hond benaderen - als ze dat al doen.
Daarom is het verhaal van de 6-jarige Lia Vega zo opvallend.
Lia zag de hond op zich af komen rennen. Ze had meteen door dat ze een serieus probleem had. De beste strategie is dan om zelf boos te worden en heel veel kabaal te maken, maar dat wist het meisje natuurlijk niet. Daar komt bij: een 6-jarige dreumes die boos wordt maakt waarschijnlijk wat minder indruk op een agressieve hond dan, zeg, een 31-jarige man bijna twee meter lang (zoals ik).
Daarom ging Lia op de vlucht. Ze draaide zich om en rende hard weg.
Helaas kon ze de pitbull die haar achtervolgde niet verslaan. Het beest was veel, maar dan ook echt veel sneller. Het duurde dan ook niet lang voordat Lia op de grond lag: de pitbull beet haar in haar borstkas en liet niet meer los. Drie lange minuten lag het arme meisje zo op de grond.
Screen Shot 2015-07-31 at 20.48.20
De eigenaar van de hond, Aladdin Diaz, zag het gebeuren en probeerde in te grijpen. Hij probeerde de hond van Lia af te trekken, maar niets werkte. Toen vertelde hij Lia dat ze de hond in zijn ogen moest prikken met haar vingers. Alweer was het effect nul.
Aladdin:
"Ik vertelde mijn kinderen dat ze een mes moesten ophalen. Ik hield het mes tegen zijn keel - ik kon niet anders - maar op dat moment liet hij los."
Tiga, de pitbull waar het verhaal over gaat, is weliswaar een pitbull, maar hij staat bekend als een echte familiehond. Hij groeide op met kleine kinderen en behandelde ze altijd met alle liefde van de wereld.
Helaas lijkt er nu iets in hem te zijn geknapt. De kans is dan ook groot dat de autoriteiten hem laten inslapen. Dat is natuurlijk vreselijk, maar het is niet anders; je moet kinderen tegen hem beschermen. De volgende keer loopt het namelijk wellicht minder goed af.
Ondertussen lijkt Lia alles behalve onder de indruk te zijn van de aanval. Ze vroeg in het ziekenhuis of de wond gehecht moest worden, maar dat bleek allemaal mee te vallen. Ze verbonden het en dat was het dan.
Het meest opmerkelijke van dit verhaal? Raad eens wat Lia wil worden?
"Ik wil dierenarts worden. Ik wil voor dieren zorgen. Ze maken grappige geluiden."
Zo. Niks geen trauma, Lia gaat lekker verder met haar leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten