Een boze Henk Krol legt het nog één keer uit: AOW'ers krijgen NIET minder geld als het teruggaat naar 65

Geen categoriefeb 22 2017, 11:00
Henk Krol wordt er een beetje moe van dat het partijkartel kiezers continu vertelt dat de AOW-leeftijd alleen teruggebracht kan worden naar 65 jaar als pensionado's akkoord gaan met een forse korting op hun inkomen.
In gesprek met Zoomin.tv (waarmee wij vanaf vandaag officieel samenwerken!) heeft er genoeg van dat het mediakartel maar blijft roepen dat de AOW-leeftijd alleen teruggebracht kan worden naar 65 jaar als ouderen flink gekort worden op hun inkomen. Volgens hem is dat je reinste onzin: hij heeft zijn voorstel laten doorberekenen en kan daarmee aantonen dat de AOW wel degelijk terug kan naar 65 jaar terwijl het inkomen van ouderen gelijk blijft.
Op de vraag of hij ouderen dan wil korten op hun uitkering zegt Krol:

"Natuurlijk niet, dat zou te gek voor woorden zijn. Wij willen juist dat de AOW-uitkering welvaartsvast wordt. En dat kan ook, en dat hebben we laten narekenen."

Onze Zoomin.tv-journalist zegt daarop dat daar "aan getwijfeld wordt" door het partijkartel. Krol geïrriteerd:

Ja er wordt aan alles wat wij zeggen getwijfeld, maar het is heel simpel: wij kiezen ervoor dat de ouderen weer gewoon dezelfde ontwikkelingen krijgen die werkenden ook hebben."

Natuurlijk roepen de leden van het partijkartel nu al dat dit onmogelijk kan, maar dat hoeft per definitie helemaal niet zo te zijn. Het ligt er maar net aan waar je dat geld vandaan wilt halen. Ik noem maar wat: door uit de EU te stappen kan Nederland miljarden bezuinigen. Wij hoeven dan immers niet meer krom te liggen voor onverantwoordelijke zuid-Europese landen. Ook kan er bezuinigd worden op ontwikkelingssamenwerking (lees: het spekken van buitenlandse dictators) en de opvang van buitenlandse gelukszoekers. Het geld dat je daarmee vrijmaakt kan in principe wel degelijk gebruikt worden voor onze ouderen. Dit betekent niet dat ik dat per definitie een goed idee vind, maar wel dat het in theorie mogelijk is.
Ik kan me dus voorstellen dat Krol zijn buik vol heeft van de kritiek van het partijkartel. Hij heeft het rustig laten doorrekenen. En daaruit concludeert hij dat het gewoon mogelijk is.
Misschien dat de kartelpartijen eerst even rustig moeten wachten op de berekeningen van 50Plus voordat ze nu al helemaal losgaan om 50Plus -- ook een outsiderspartij! -- in diskrediet te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten