Ondernemers: dikke onvoldoende voor het kabinet

Geen categoriejan 16 2014, 10:15
Ondernemers worden bijkans misselijk van het meest linkse kabinet sinds Den Uyl.
Vaste lezers van DDS wisten het al vanaf het moment dat de VVD met de PvdA in een kabinet stapte: Rutte II zou het meest linkse kabinet sinds de jaren '70 worden. De VVD heeft iedere verkiezingsbelofte gebroken om het de PvdA naar de zin te maken. De ene na de andere lastenverzwaring volgde in 2013 en er zullen er nog vele volgen in 2014 (al is het maar omdat er minder naar gas in Groningen wordt geboord en er dus opnieuw moet worden "bezuinigd").
Ondernemers hadden blijkbaar nog enige goede hoop dat het na verloop van tijd goed zou komen, dat de VVD de eigen achterban niet compleet zou verloochenen. Maar ook zij realiseren zich nu: het kabinet maakt meer kapot dan ons lief is. Lees De Telegraaf van vanochtend maar: uit de uitslag van een enquête van werkgeversorganisatie VNO-NCW blijkt dat ondernemers massaal ontevreden zijn met het kabinetsbeleid.
De mensen die ons land overeind houden, de ondernemers dus, geven het kabinet een dikke onvoldoende, een 4,9 om precies te zijn. Het blijkt een historisch laag rapportcijfer. Zelfs Balkenende IV kreeg een hoger cijfer (een 5,4). Het vorige kabinet van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV kreeg een 6,7. Het vorige kabinet was inderdaad een kabinet waar rechts Nederland de vingers bij kon aflikken, helaas hebben ze het samen niet lang volgehouden.

Ondernemers klagen onder meer over de hoge belastingdruk. "Onze achterban is nooit gecharmeerd geweest van lastenverhogingen. Maar het automatisme waarmee die lasten het afgelopen jaar steeds zijn verhoogd, zit de ondernemers ontzettend dwars," zegt voorzitter Bernard Wientjes.

Opvallend zijn trouwens de voorkeuren van ondernemers voor VVD en D66. 25 procent van de ondervraagde ondernemers zou VVD stemmen en 25 procent D66. Nog eens 20 procent stemt CDA. Waarom zouden ondernemers nog VVD of D66 stemmen? Beide partijen zijn immers verantwoordelijk voor de lastenverzwaringen van Rutte II. Ja, ook D66, die in feite een van de drie gedoogpartijen is waardoor het kabinet niet omkiepert. Ondernemers moeten zich nog maar eens goed achter de oren krabben bij de volgende verkiezingen: zijn de 'liberale' partijen, die in feite gewoon achter de nivellerende jaloerse kippetjes van de PvdA aanlopen, hun stem nog wel waard?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten