Een geweldige man fietst naar het Bataclan in Parijs en speelt vervolgens 'Imagine' op de piano

Geen categorienov 15 2015, 19:00
De veerkracht van de mens is groter dan terroristen voor mogelijk houden.
De concerthal Bataclan in Parijs is het terrein van één van de bloedigste aanslagen sinds de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk. ISIS eiste de verantwoordelijkheid op voor de verschrikkelijke aanslagen waarbij tenminste 129 mensen om het leven kwamen, en bijna 400 mensen ernstig gewond.
In hun verklaring zeggen de terroristen van ISIS dat ze Parijs uitgekozen hebben omdat deze stad zogenaamd symbool zou staan voor de 'prostitutie en obsceniteit' van het Westen.
De terroristen vielen met name culturele evenementen en plaatsen aan: het stadion waar de interland Frankrijk-Duitsland gespeeld werd, een straat vol café's, en dus het Bataclan waar toen een concert gegeven werd.
Hoewel de terroristen 'de vreugde van het leven' (joie de vivre) van de Fransen teniet wilden doen, zijn ze daar niet in geslaagd. De Franse - en Westerse - cultuur overwint namelijk altijd: liefde overwint haat, vreugde overwint verdriet.
Het ultieme bewijs voor deze stelling? De geweldige actie van deze man die op zijn fiets stapte en naar het Bataclan toereed. Vervolgens gaf hij daar een geweldig pianoconcert.
De man had een opvouwbare piano bij zich. Aangekomen bij het Bataclan zette hij de piano in elkaar en bracht vervolgens het lied Imagine van John Lennon ten gehore.
https://twitter.com/RasmusTantholdt/status/665503906496192512
De anonieme man is niet de enige inwoner van Parijs die het vertrouwen in de mensheid probeert te herstellen door middel van muziek: terwijl de aanslagen nog gepleegd werden liepen Franse voetbalfans het stadion uit terwijl ze het Franse volkslied zongen. Daarmee maakten ze duidelijk dat de aanslagplegers nooit zouden slagen in hun echte missie: het Westen ondermijnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten