Een goede daad heeft een enorme impact. Dat volgt er een vreselijk drama

Geen categorienov 30 2015, 14:00
Jamie-Lynne Knighten wil dat de hele wereld weet wie Matthew Jackson is: een man die ze zelf nauwelijks kende maar wiens nagedachtenis ze nu elke dag eert.
Ze spraken elkaar slechts vijf minuten, en dan ook nog eens in een drukke supermarkt, maar wat er in die minuten én kort daarna gebeurde heeft enorm veel indruk op haar gemaakt.
"Het is tegelijkertijd ontzettend mooi én hartverscheurend," zegt Jamie. "We proberen ervoor te zorgen dat iets heel droevigs iets heel moois wordt."
Een reis van Jamie naar een supermarkt in de buurt was erg stressvol. Ze had haar maanden oude baby mee, en moest naar een supermarkt waar ze nog nooit geweest was. Toen ze wilde afrekenen kwam ze er vervolgens achter dat ze haar bankpas niet mee had, en dat haar creditcard geblokkeerd was om fraude tegen te gaan. Ondertussen jankte haar baby alles bij elkaar, en stond de arme Jamie voor de toonbank met een rekening van $200.
Jamie werd steeds gestresster en besloot de bank te bellen: ze konden haar creditcard dan deblokkeren - hoopte ze. Ondertussen werd de lijn achter haar steeds langer. Mensen begonnen te mompelen en te mopperen. De jonge moeder voelde zich steeds minder goed.
Toen kwam er een jongeman naar haar toe lopen. Hij vertelde haar dat hij haar rekening graag voor haar wilde betalen. Het enige dat hij in ruil wilde was een belofte dat Jamie datzelfde binnenkort voor een ander zou doen; voor iemand die ze niet kende.
Jamie weigerde in eerste instantie, maar toen het steeds drukker werd en de bank niet in actie kwam besloot ze toch maar op zijn aanbod in te gaan. Voor ze zijn geld accepteerde vroeg ze de jongeman hoe hij heette en waar hij werkte.
Hij antwoordde dat zijn naam Matthew Jackson was en dat hij bij een fitnesscentrum werkte. Jamie schreef de naam van het centrum op en ging weer verder met haar leven.
Een week later wilde Jamie contact opnemen met Matthew om hem te bedanken... en om hem een cadeautje te geven. Ze belde met het fitnesscentrum, legde uit aan Matthews baas waarom ze belde... waarna de baas opeens in tranen uitbarstte. Hij legde haar uit dat Matthew een paar uur nadat hij Jamie geholpen had betrokken was bij een auto-ongeluk. Zijn twee passagiers overleefden het ongeluk, maar Matthew helaas niet.
Na een slapeloze nacht besloot Jamie een Facebook-post te schrijven over Matthew en wat ze had meegemaakt:

"I still cannot believe it. I thought for sure I would get the chance to see him again, give him a hug and thank him at least once more in person. Now I won't get that chance, but more importantly no one else will get the chance to meet him. And that breaks my heart."

De reacties van vrienden, kennissen en familie waren hartverwarmend. De ene na de andere lezer liet weten dat ze de boodschappen van een ander zouden betalen om Matthew te eren. Omdat ze dat zo mooi vond en omdat de reacties zo mooi waren besloot Jamie zelf een stichting op te zetten genaamd MatthewsLegacy. Je kunt die organisatie volgen op Twitter en Facebook.
Matthews moeder is hier bijzonder trots op en zegt dat haar zoon er ongelooflijk blij mee zou zijn geweest als hij wist dat zijn goede daad zo'n impact zou hebben. Ze legt uit:

"I knew my boy was like this. He loved to be kind. He was just a really special kid. So cute, so intelligent, so talented, an accomplished musician. You wonder why these things happen. There has got to be some good to come of this. He would be happy to know that other people are learning from his example."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten