Een hartverwarmende Facebook-post maakte grote indruk op deze moeder. Daarom besluit ze om haar nier te doneren aan een vreemde

Een hartverwarmende Facebook-post maakte grote indruk op deze moeder. Daarom besluit ze om haar nier te doneren aan een vreemde

We kunnen allemaal het verschil maken in deze wereld. Door een stapje extra te zetten, of zelfs meerdere stapjes, kunnen we de wereld een beetje mooier en beter maken.

Kort voor kerstmis in 2015 sprak een Amerikaanse tv-zender met Michael Norton, een politieagent die ernstig in de problemen zat. Hij had namelijk een nieuwe nier nodig, en wel meteen: zijn eigen nier functioneerde nog maar op 13%.

De TV-zender zond het verhaal over Michael niet alleen uit, maar plaatste het ook op Facebook:

ill-do-it

Dit verhaal werd gespot door een jonge moeder, Maryanne Ridenour genaamd. Ze likete het verhaal en dacht bij zichzelf: 'Wacht eens even, misschien dat ik deze man kan helpen! Zo ja, dan doe ik dat!'

Acht weken later gingen Michael en Maryanne onder het mes. Michael was daar bijzonder van onder de indruk: "Ik geloofde het niet in eerste instantie. Zo snel? Dat had ik niet voor mogelijk gehouden."

michael

Natuurlijk was hij daar bijzonder blij mee. En datzelfde gold voor Maryanne. Zij wilde Michael namelijk écht heel graag helpen. Zo graag, zelfs, dat ze totaal niet bang was voor ze geopereerd werd.

Nu, in de derde week van maart en zo'n vier weken na de operatie zeggen artsen dat alles goed verlopen is en dat het erop lijkt dat zowel Maryanne als Michael volledig zullen herstellen; Maryanne met een nier minder, maar Michael met een nieuwe en goed functionerende nier.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Orgaandonors

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties