Een liegende premier en een nieuw scheppingsverhaal

Geen categoriemei 13 2014, 14:00
'De Europese verkiezingen gaan uitsluitend over de banen en over Nederland’, aldus premier Rutte.
Dit is niet alleen feitelijk onjuist, tenzij Rutte het heeft over zijn toekomstige lucratieve baantje bij de Europese Commissie of ECB. Het is immers een feit dat alleen de banenmachine van de eurocratie uitstekend functioneert op de puinhopen van de euro. Het Europees parlement heeft niets te zeggen over ‘banen’, tenzij gedoeld wordt op zijn nepotisme en clientèle systeem, onder andere van Schulz. Deze verkiezingen gaan ook niet over Nederland. Deze verkiezingen gaan ten principale nergens over, niet over het toekomstige beleid van de Europese Unie, noch over de samenstelling van de Europese Commissie, noch over een ‘Europese’ regering. Zelfs de ‘democratiering’ van de verkiezing van de president van de Europese Commissie is een wassen neus, nog afgezien van de politburo status van de kandidaten. Zegt Rutte bij een zoveelste ‘historische’ Europese top ook dat hij het Nederlandse belang dient ? Directe getuigen schetsen een beeld van een op de totale Europese Unie ingestelde premier. Bij nationale verkiezingen doet Rutte een oproep Europese thema’s niet aan de orde te stellen, terwijl het Nederlandse parlement wél direct de inrichting van de EU bepaalt. Op deze wijze zijn de euro en de EU-uitbreiding met tot op het bot corrupte en criminele landen en het opheffen van de grenscontroles gerealiseerd (dé reden van het Zwitserse nee onlangs). Buiten iedere verkiezing, regeringsprogramma, publieke en politieke discussie om. Over de euro is bij de ratificatie een paar uur gedebatteerd. Voormalige Tweede Kamer leden stellen (NRC-Handelsblad 10 mei) dat ze de problemen van nu toen niet konden voorzien. Dit is niet alleen onwaar, het is ook absurd, omdat ze juist betaald én gekozen worden door de burgers om dat wél te voorzien. In Denemarken, Zwitserland, Engeland, Zweden en Noorwegen hebben politici wél de enorme risico’s van de roekeloze euro goed ingeschat. Ook waren er tal van publicaties en top-economen, inclusief van de Duitse Bundesbank, die de euro afwezen om de redenen die nu opgeld doen.
Ruttes retoriek, leugens en kiezersbedrog zijn een premier onwaardig, ook al gaat het maar om Europese verkiezingen. Deze premier is niet alleen ongeloofwaardig omdat hij zich afzet tegen D’66, wiens Europese standpunten hij bijvoorbeeld voor 92% deelt. Rutte heeft een paar maanden geleden nota bene Verhofstadt als nieuwe kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie gesteund. Verhofstadt wil op zo kort mogelijke termijn Nederland opheffen, eurobonds invoeren en alle schulden én pensioenen federaliseren op Europees niveau. Dat is wat Rutte ook wil.
Het getuigt van een minachting voor de burgers en de democratie, die gelijke tred houdt met het bedrog van werkgeversvoorzitter Wientjes. Wientjes (en zijn spreekbuis het Financieele Dagblad) stelt dat welvaart, export en het bestaan van Schiphol en Rotterdam aan de euro te danken zijn. Nederland ligt al vele eeuwen in Europa en al net zo lang is Europa economisch van fundamenteel belang voor de Nederlandse export en handel. Dat was zo bij Dorestad en de Hanzesteden in de middeleeuwen, de (Oostzeehandel) handel en transit daarna, als doorvoer naar het Roergebied in de negentiende eeuw tot en met de grootste welvaartstijging ooit in de jaren zestig van de vorige eeuw. Hebben de EU en de euro Europa en Nederland soms ook fysiek geschapen?
Deze eenheidsideologen hebben inderdaad een nieuw scheppingsverhaal. De EU heeft de vrede, en welvaart in Europa gebracht en Europa is niet denkbaar zonder euro. Het atheïstische D’66 en VVD creëren hun Europese religie, waarbij ‘Europa’ net zo’n oude mythe is als de noodzaak en het succes van de euro. Eurocraten, In ’t Veld, Schulz en Juncker zijn de nieuwe apostelen en heilsprofeten, Draghi is de messias. Groen-Links heeft de socialistische Internationale ingeruild voor de Europese Federale, het rode boekje voor de geel-blauwe bijbel. De Christen-Democraten en sociaal-democraten zijn de carrière machines voor Europees niveau.
De burgers worden niet serieus genomen, niet door een liegende premier, en niet door de overige ‘pro-Europeanen’ , wat dat ook moge betekenen. Kennelijk mogen burgers over ‘Europa’ geen ander politiek standpunt innemen, waar dat op nationaal niveau de kurk van democratie is. Diverse onderzoeken tonen aan dat een zéér kleine minderheid de totale Europese Unie wil. Op Europees niveau worden de representatieve parlementaire democratie, de gulden, het economische model, uiterlijk in 2020 de vette pensioenfondsen, de DNB en politieke en bestuurlijke integriteit echter ‘alternatiefloos’ verkwanseld voor een Europees monster, dat meer bevoegdheden krijgt naarmate de mislukking van de voorgaande overdracht van bevoegdheden groter is. Politici en hun media stellen zelfs dat de eurocrisis over is, terwijl het einde van het begin nog niet eens in zicht is. 
Het is dezelfde logica van een stichting die leeft van subsidies. Als de subsidiegever na een aantal jaren de subsidie wil stopzetten, omdat de stichting niet levensvatbaar is, wordt de stichting boos op de subsidiegever, omdat deze niet nog meer geld geeft. De politieke, ambtelijke en journalistieke elite heeft haar prestige, baantjes en ambities aan de euro en andere Europese hersenspinsels verbonden en wordt kwaad op anderen, omdat de projecten niet levensvatbaar en rampzalig zijn. Om deze reden wordt Rutte in de media niet afgerekend op de onzin die hij uitkraamt.
Rutte is niet de premier van de Nederlandse burger en het MKB, maar van de politieke, ambtelijke en journalistieke elite, een paar multinationals en hun lobbyisten. De burger krijgt steeds meer begrip voor de motieven om de gebroeders De Witt in 1672 te lynchen. Het was de ontlading van decennia nepotisme, egoïsme, corruptie, baantjesjagerij en winstbejag van provinciale regenten, die onder het vaandel van Republikeinse idealen het algemene belang verkwanselden voor eigen belang en gewin.
Het provincialisme, de onbenulligheid en de Europese onnozelheid van deze elite is spreekwoordelijk. Neem bijvoorbeeld de hoog- en overmoed van ABN AMRO of KPN. De DNB, de regering en Wientjes grepen niet in bij de overname van ABN AMRO bank omdat ‘Europese regels dit verbieden’. Voor Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje gelden kennelijk andere Europese regels  (Alstom, landbouw, autoindustrie, Airbus, Air Italia, banken). Het kost de Nederlandse belastingbetaler wél 10 miljard euro. Hoezo meer welvaart door de EU ? Nederland privatiseert het spoor, de post, de energiesector, sociale huursector, gezondheidszorg en alles wat los en vast zit (de politici en ambtenaren bezetten vervolgens de directieposten met riante salarissen) om vervolgens door buitenlandse  staatsbedrijven overgenomen te worden en nog eens goed te incasseren. De regering geeft géén subsidies aan Fokker, maar subsidieert via de EU wel vele (illegale) miljarden aan Airbus. Het lot van KLM symboliseert de europolitiek. Air France is een doodziek (staats) bedrijf en toch laat de KLM top zich ‘alternatiefloos’ voor een spotprijs overnemen. Neem bijvoorbeeld de onjuiste analyses van eurolobbyist Ben Bot in diens capaciteit van ambassadeur of hoogste ambtenaar (Zwarte September 1991, halve benoeming Duisenberg, Balkan, euro, Verdrag van Nice et cetera). Voor de media is deze polder euro-technocraat echter nog steeds de euroheld. 
Er bestaat geen Europees belang, noch een Europees volk of Europese publieke opinie en een Europese eenheidsmunt en Europees Parlement hebben geen recht van bestaan. Voor deze hersenspinsels betaalt de burger een onnoemelijk hoge democratische, economische, financiële sociale en menselijke prijs, omdat de euro en de EU de relieken zijn van de nieuwe Europese religie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten