Een miljoen mensen demonstreren in Catalonië: "Puigdemont, president!"

Geen categorienov 12 2017, 16:00
Carles Puigdemont wordt door Madrid gezien als een verrader. In zijn Catalonië is hij een held.
Julian Assange twitterde vandaag wel een bijzonder veelzeggende video rond die vannacht gemaakt is in Barcelona. Inwoners van de Catalaanse hoofdstad wilden namelijk even duidelijk maken dat ze nog altijd achter hun leider, Carles Puigdemont, staan. De beelden zijn werkelijk indrukwekkend te noemen:
https://twitter.com/JulianAssange/status/929636248595173382
Al met al stonden er dus zo'n 1 miljoen Catalanen op straat, die stuk voor stuk " Puigdemont, president!" scandeerden. Dat waren er dus nogal wat. Je hebt het hier écht niet over een cult-held. En die verhalen van de Brusselse eurocraten, dat 'de meerderheid van de Catalanen tegen afscheiding is!', kunnen ook wel de prullenbak in. Puigdemont is ongekend populair. Andere leiders, de premier van Spanje incluis, kunnen daar nog wat van leren.
Maar ja, dat betekent dat ze voor de verandering eens naar hun volk moeten luisteren, wat natuurlijk is wat Puigdemont gedaan heeft. En dat zullen die andere leiders nooit doen. Als puntje bij paaltje komt zijn zij er namelijk van overtuigd dat zij het beter weten -- en dat de mening van hun eigen volk er totaal niet toe doet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten