Een onbreekbare band: moeder en zoon worden tegelijk politieagent

Geen categoriemei 08 2016, 18:00
Een mooi verhaal voor Moederdag.
De appel valt werkelijk niet ver van de boom. Nadat moeder Maria Reed en haar zoon Dion samen wekenlang door de training van de lokale politie-eenheid zijn gegaan mogen ze op precies dezelfde dag het uniform aantrekken. Hun officier, Leigh Golden, zegt tegen de Huffington Post dat het bepaald niet vaak gebeurt dat een moeder en zoon er samen voor kiezen om agent te worden.
Sterker nog, zoiets gebeurt eigenlijk nooit.
Screen Shot 2016-05-08 at 16.07.02
"Het is een unieke situatie," zegt hij, "die hier in ieder geval nog nooit is voorgekomen. Ik betwijfel dat het elders wél vaker is gebeurd."
Het moeder-zoon duo spendeerde maar liefst 16 weken op de politieacademie voor ze zich officieel agent mochten noemen. Toen ze daar waren werd het ze lang niet gemakkelijk gemaakt. Je kunt je de grappen voorstellen: zoonlief die door moeder bij de hand wordt genomen om agent te worden. Andere blaaskaken zullen daar ongetwijfeld veel plezier aan hebben beleefd.
Screen Shot 2016-05-08 at 16.06.26
Dat maakte het duo echter niets uit. Zij zijn vereerd dat ze agent mogen zijn, en vinden het fantastisch dat ze dit avontuur samen konden aangaan, dit terwijl de moeder 23 jaar ouder is dan haar zoon (43 versus 20). Hoewel moeder Maria altijd al agent wilde worden kon ze die droom tot voor kort niet realiteit maken. Haar zoon, die dezelfde droom deelde, liet zich echter nergens door tegenhouden, en zo besloten ze uiteindelijk om zich samen op te geven voor de academie.
En het mooiste van dit verhaal? Vandaar is hun eerst officiële werkdag, en ze gaan samen op pad. Jawel: op moederdag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten