Een paar soldaten geven een aap een AK47. Hoe dom dat was, merken ze direct...

Een paar soldaten geven een aap een AK47. Hoe dom dat was, merken ze direct...

Dat je niet over al teveel hersens hoeft te beschikken als je het leger in wil, bewijzen deze mafketels wel. Om een onnavolgbare reden besluiten ze om een chimpansee te voorzien van een AK47. Dat loopt - uiteraard - niet zo goed af als ze zelf dachten.

De diersoort die het meest op ons lijkt, is de mensaap. De chimpansee heeft verdacht veel menselijke trekken, en lijkt zelfs (weliswaar beperkte) interactie met mensen te kunnen beleven. Eén ding wat zo'n aap uiteraard natuurlijk niet kan, is verantwoordelijk omgaan met wapens. Waarom deze soldaten dan ook op het lumineuze idee komen om een chimpansee tijdelijk een AK47 uit te lenen, is dan ook onbegrijpelijk...

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/04/gKhgsMEdnIHc_bPZ.mp4"][/video]

Een social media-team dat op zoek is naar mensen die een Darwin Award verdienen (dat wil zeggen, weinig snuggere mensen die bereid zijn zichzelf vrijwillig terug te trekken uit de genenpoel zodat de mensheid als geheel slimmer wordt) kwam het filmpje op het spoor en loofde de soldaten er uiteraard eentje uit.

"Niet echt een goed idee om een chimpansee een AK47 te geven," aldus een opmerking van het Darwin-team op Twitter. Wat mij betreft is dat zo'n beetje de understatement van het jaar.

Lees meer over:
dieren vuurwapens soldaten apen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer