Een verkoopmakelaar inschakelen: wat mag het kosten?

Een verkoopmakelaar inschakelen: wat mag het kosten?

Overweeg je een verkoopmakelaar in te schakelen bij het verkopen van jouw huis, maar twijfel je over de kosten? Geen zorgen. De kosten van een verkoopmakelaar verdienen zich in de praktijk vrijwel altijd dubbel en dwars terug. Maar hoe worden deze kosten bepaald? En wat kan een verkoopmakelaar concreet voor je betekenen? Je leest het in dit artikel, aangeboden door iQ Makelaars.

Courtage: percentage van de verkoopprijs

Verreweg de meeste verkoopmakelaars bepalen hun tarieven op basis van een percentage van de verkoopprijs. Dit wordt ook wel courtage genoemd. Wanneer jouw woning dus minder oplevert dan verwacht, hoef je jouw verkoopmakelaar gelukkig ook minder te betalen. Tegelijkertijd verdient een verkoopmakelaar meer wanneer de woning voor een hogere prijs verkocht wordt. Gemiddeld ligt de courtage van een verkoopmakelaar tussen de 1 en 2 procent.

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte verkoopmakelaar, is het belangrijk om niet alleen naar de tarieven te kijken, maar ook naar wat je ervoor terugkrijgt. Bepaalde diensten, zoals het organiseren van een Open Huis of bezichtigingen, worden door sommige makelaars niet binnen het standaardtarief gerekend. Ook zijn er makelaars die opstartkosten in rekening brengen, bijvoorbeeld voor fotografie van de woning en het in elkaar zetten van een advertentie. Dit kan al snel om honderden euro’s gaan. Zorg er daarom voor dat je met meerdere verkoopmakelaars in gesprek gaat, zodat je deze kunt vergelijken en de meest optimale keuze kunt maken.

De voordelen van een verkoopmakelaar

Bij het verkopen van een huis is het altijd verstandig om de hulp in te schakelen van een verkoopmakelaar. Een goede verkoopmakelaar heeft veel ervaring en kennis van de lokale woningmarkt, en hiermee vergroot je de kansen op snelle verkoop en een hogere verkoopprijs. De verkoopmakelaar heeft vaak groot netwerk, waardoor jouw woning op platforms zoals Funda geplaatst kan worden en woningzoekers jouw huis snel vinden. Ook zorgt een verkoopmakelaar er bij onderhandelingen voor dat je op de beste prijs uit komt. Bovendien scheelt het je zelf enorm veel tijd en moeite, en daarom zijn de kosten van een verkoopmakelaar het zeker waard!

iQ Makelaars: de ervaren verkoopmakelaar!

Ben je op zoek naar een betrouwbare en voordelige verkoopmakelaar? Dan ben je bij iQ Makelaars aan het juiste adres. iQ Makelaars is een nuchter en hardwerkend makelaarskantoor, met expertise van online marketing en de lokale woningmarkt. Wij werken volgens een No Cure No Pay werkwijze, waardoor we geen opstart- of intrekkingskosten rekenen. Hierdoor ben je verzekerd van eerlijk advies: een goed verkoopresultaat is voor ons net zo belangrijk als voor jou! Als verkoopmakelaar bieden wij een gratis en vrijblijvende waardebepaling aan, waarmee we je eerlijk advies geven over de verkoopprijs en verkooptermijn van jouw woning.

Bij iQ Makelaars ontvang je een professionele en volledige service bij het verkopen van jouw huis. Je kunt bij ons jouw huis al verkopen vanaf een courtage van 1% inclusief BTW! Neem voor meer informatie een kijkje op onze website, of vraag direct een vrijblijvende waardebepaling aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties