Een vreemde klopt op de deur van een willekeurig huis. Een jongetje doet open. Wat er dan gebeurt, is schokkend

Geen categorieaug 11 2015, 20:42
Soms zijn kinderen een beetje te goed van vertrouwen...
Heb je er ooit bij stilgestaan of veel kinderen misschien niet een beetje te naïef zijn? Dit sociale experiment probeert antwoord te geven op precies die vraag. Ouders deden vrijwillig mee aan het onderzoek maar de kinderen wisten van niets. De video laat zien hoe makkelijk het is om met een smoesje het huis te worden binnengelaten door een kind.
Screen Shot 2015-08-11 at 20.32.07
De ouders hadden van tevoren camera's op de gang geplaatst om de reactie van hun kind te kunnen filmen wanneer een vreemde vraagt om te worden binnengelaten. Gelukkig is die 'vreemde' in dit geval Youtube-ster Joey Salads, die het experiment van tevoren had overlegd met de ouders. Maar het is schrikbarend hoe makkelijk het is voor een vreemde om een huis binnen te dringen met een simpele smoes als "ik ben een vriend van mama".
Bekijk de video zelf maar, één voor één laten de kinderen hem binnen.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/Home-Invasion-Social-Experiment-360p.mp4"][/video]
Het is goed als kinderen beleefd zijn, goed van vertrouwen en respect hebben voor volwassenen. Maar deze video laat zien dat daar ook een grens aan zit. De test is dan ook een goede reminder voor opvoeders: zorg dat je kinderen niet zomaar vreemden het huis binnenlaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten