Een vrolijk kerstfeest van Richard Dawkins voor iedereen die de atheïstische bioloog haatmail stuurde

Een vrolijk kerstfeest van Richard Dawkins voor iedereen die de atheïstische bioloog haatmail stuurde

Ah, het is weer Kerstmis. Vrede op aarde! We poetsen alle verschillen even weg en voor een klein ogenblik ervaren we met z'n allen een enorm gevoel van verbroedering... toch?

Toegegeven: deze video is niet opgenomen voor Kerstmis, maar de algehele sfeer die het uitademt is er toch één voor de feestdagen. Want kijk nou: het knisperende haardvuurtje brandt, de warme sokken zijn aan... en Richard Dawkins leest voor uit z'n favoriete 'fanmail'. Het enige wat nog ontrbeekt is de kalkoen!

Want ja, Kerstmis is een feest voor iedereen en dan staan we even stil bij oorlog en vrede. We laten de - al dan niet digitale - wapens even zwijgen en we richten ons op dat wat echt belangrijk is: saamhorigheid en gezelligheid.

Die laatste twee zijn natuurlijk gemakkelijk als het gaat om familieleden of gelijkgestemden, maar het is wat lastiger als het gaat om mensen met een andere mening of levensovertuiging. Helemaal als je eigenlijk weet dat die mensen wel gelijk hebben (nee, Adam en Eva waren niet de eerste mensen op aarde. En ja, evolutie bestaat echt), maar je dat vanwege je trots of je vermoedelijk iets te starre geloof niet wil toegeven.

Daarom presenteer ik hier speciaal voor Kerstmis twee geweldige video's van Richard Dawkins. die in een knusse huiskamersfeer een bloemlezing geeft uit de talloze haatberichten die de emeritus-hoogleraar biologie aan de universiteit van Oxford in de afgelopen tijd ontving. Mensen die vermoeden dat hij 'gay' is, en dat hij binnenkort zal branden in de hel. Sommigen willen Dawkins graag bewerken met een koevoet alleen maar omdat Dawkins kosten noch moeite spaart om uit te leggen waarom er volgens hem geen God is.

Gelukkig kan Dawkins er zelf hartelijk om lachen. En humor is dan wél weer helemaal prima met Kerstmis!

Lees meer over:
Wetenschap Atheïsme

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties