Een vrouw en een puppy raakten ieder een oog kwijt en leken verloren. Maar toen ze elkaar vonden, werden ze weer heel!

Geen categoriesep 15 2015, 18:00
Een puppy en een vrouw zijn niet alleen lotgenoten, ze zijn ook nog eens vrienden voor het leven geworden.
Toen de 26-jarige Maria Williamson stilstond voor een stoplicht en ineens geraakt werd door een kogel, stond iedereen perplex. Niet alleen omdat er geen enkele aanleiding leek te zijn voor het pistoolschot, maar ook omdat de willekeurige geweldsdaad grote gevolgen zou hebben voor de jonge vrouw. Ze moest meerdere keren geopereerd worden, en alhoewel de vrouw niet in levensgevaar was, moest ze in het ziekenhuis wel een andere ongemakkelijke waarheid accepteren: door het schot was één oog van de vrouw onherstelbaar beschadigd geraakt, en moest verwijderd worden. Ze zou de rest van haar leven met nog maar één oog door het leven moeten.
Maar Maria is geen vrouw die bij de pakken gaat neerzitten. Haar nieuwe levensmotto is immers "Wij zijn geen slachtoffers, wij zijn overlevenden die ons verhaal kunnen blijven vertellen." Wij? Inderdaad: wij. Want alhoewel Maria altijd de lidtekens van haar aanval met zich zal meedragen, is ze er geen minder mens van geworden. Ze besloot iets bijzonders te doen: een puppy adopteren. En dan niet zomaar een puppy, maar eentje die net als de onfortuinlijke vrouw nog maar één oog had.
Toen ze dit beeld in een lokaal dierenasiel zag, was ze meteen verkocht:
55f303c42c00003600aaf86a"Ik dacht meteen 'Hij is gewoon perfect! Ik ken zijn moeilijkheden en ik weet wat hij doormaakt," aldus Maria. En dan poëtischer: "We zijn het leven door dezelfde lens."
Maria besloot haar nieuwe viervoeterige vriend Bear te noemen, nadat haar vriend haar had gewezen op de gewonde hond die was binnengebracht bij een asiel bij haar in de buurt.
Inmiddels gaat het voor zowel hond als eigenaresse beter. Het restaurant waar ze werkt zamelt geld in om haar ziektekosten te blijven betalen, terwijl de kleine Bear eindelijk de liefde ontvangt die hij altijd heeft moeten missen:
55f2f7d614000077002e56fcBear mag nog niet naar buiten, maar heeft wel een gezonde eetlust voor een hond van zijn grootte. Voor Maria is de buitenwereld wel veilig genoeg: inzake de schietpartij waarbij zij haar oog verloor heeft de politie inmiddels al zes arrestaties verricht.
Het zal voor de jonge vrouw een schrale troost zijn. Maar dat valt nog in het niet met de levenslange vriendschap die ze met haar kleine eenogige vriend heeft opgebouwd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten