Een zooitje! VS gaat tweede coronavaccin al goedkeuren, EU (en slak Nederland) moeten nog met eerste vaccin beginnen

Een zooitje! VS gaat tweede coronavaccin al goedkeuren, EU (en slak Nederland) moeten nog met eerste vaccin beginnen

Het coronavaccin van Moderna. Bron: Giovanni Cancemi / Shutterstock.com.

Zeg wat je wil over het coronabeleid van de Verenigde Staten, maar ze hebben hun vaccinbeleid wél op orde. Vandaag of morgen wordt bekend of het Moderna-vaccin wordt toegelaten. Dat is dus al vaccin nummer twee aldaar, na Pfizer. De EU moet nog met die laatste begínnen. En Nederland wil pas op 8 januari gaan prikken. Trááááág!

De FDA, de Amerikaanse waakhond voor medicijnen, heeft goed nieuws. Het tweede coronavaccin dat de gehele testcyclus, Moderna, ligt daar momenteel op de testtafel. Een eindoordeel of het vaccin goedgekeurd wordt, zal vandaag of morgen gegeven worden:

"The US Food and Drug Administration's vaccine advisory committee meets Thursday to review whether to recommend emergency use authorization for Moderna's vaccine, with the FDA's decision expected by Friday."

En daarmee zal de Verenigde Staten vermoedelijk de datum 18 december kunnen geven dat Moderna mag worden ingespoten in Amerikaanse armen. Contrasteer dat eens met de EU, waar alles extreem stroperig en traag verloopt. Hier is het Pfizervaccin, dat al weken wordt ingespoten in de VS, nog niet eens goedgekeurd - dat zal dan 23 december moeten gebeuren, waarna op 27 december de hele EU mag gaan vaccineren. Nederland maakt het helemáál bont: wij mogen pas op 8 januari spuiten gaat zetten.

Het toont maar weer eens aan hoe ongelooflijk traag de hele boel hier verloopt, en het is dan ook meer dan terecht dat de Kamer er vanavond over vergadert. Als Max Verstappen yin is, dan is Hugo de Jonge zijn yang. Die... Ongelooflijke... Traagheid... Gekmakend!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer