Eerdmans: containers voor aso's

Geen categoriemei 09 2014, 12:00
Leuk hoor.

In ongeveer twintig containers buiten de stad komen gezinnen te wonen die 'te slim zijn voor de psychiatrische kliniek, niet crimineel genoeg zijn voor de cel, maar te gevaarlijk zijn voor de buurt', zegt Leefbaar Rotterdam-voorman Joost Eerdmans. Tijdens hun verblijf in het aso-dorp krijgen de bewoners begeleiding van ondermeer een psychiater. 'De aso's hebben er zelf ook lol van,' zegt Eerdmans. 'Zij leren er zichzelf te gedragen.'

De toekomstige wethouder veiligheid benadrukt dat wonen in het 'dorp' tijdelijk is en dat het gericht is op reïntegratie in de rest van de maatschappij. "De bewoners worden natuurlijk niet onmenselijk behandeld, maar het kan niet prettig zijn achter die hekken. Hun vrije woongenot is beperkt," aldus Eerdmans.
Hoewel ik dit soort plannen in principe kan toejuichen kan het natuurlijk niet zo zijn dat deze mensen daar verplicht moeten wonen. Als zij een verhuurder kunnen vinden die zijn huis graag aan hen verhuurt dient de staat dat te respecteren. Als 'we' dat niet willen moet de wet worden aangepast zodat wonen in een 'containerdorp' een legale straf kan zijn in plaats van, zeg, de gevangenis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten