Eerste vrouw stapt op na ongepast seksueel gedrag in de #metoo golf

Geen categoriedec 16 2017, 11:00
In de Verenigde Staten, het land dat vooruit loopt op alles, stapt de eerste vrouw op vanwege aantijgingen aangaande ongepast seksueel gedrag. Slaat het feminisme toe, of wordt dit gebruikt om aan te geven dat seksueel gedrag tussen vrouwen en mannen gelijk zijn?
In elk geval, de vrouw in kwestie, Andrea Ramsey, is een congreslid van de Democratische Partij en wordt beschuldig door een aantal oud-medewerkers. Zelf zegt Ramsey dat het helemaal niet waar is en gaat er hard tegenin.

"Een leugen", schrijft Ramsey in een verklaring op Facebook. Ramsey is zelfverklaard slachtoffer van "de morele voortrekkersrol die de Democratische partij wil nemen" in de discussie over intimidatie. Vanwege het door haar partij ingestelde zerotolerancebeleid, moet zij ondanks "valse beschuldigingen, die zijn ingefluisterd door politieke tegenstanders" vertrekken.

Als ze het heeft gedaan is dat natuurlijk verschrikkelijk, maar het laat maar weer zien dat het een grijs gebied blijft waarbij iemand beschuldigd wordt en uiteindelijk dat al genoeg is. Onderzoek wordt er niet meer bijgehaald. Iemand wordt beschuldigd en is daarna sociaal al veroordeeld, voordat er ook maar iets is uitgezocht.
Enfin, dat dit al nieuws is, laat zien dat we in deze hele discussie eerder op de hypes en de primeurs afgaan dan echt aan de problemen werken. Benoemen benoemen benoemen, dat is het en daar blijft het voorlopig bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten