Egypte optimistisch over mogelijk bestand

Geen categorieaug 05 2014, 8:00
Wat doet Hamas?
Bemiddelaar Egypte in het conflict tussen de vrijstaat Israël en de islamitische terruerorganisatie Hamas, die niet aarzelt om vrouwen, kinderen en bejaarden als menselijk schild in te zetten en zelfs VN scholen misbruikt om haar wapens en raketten te verbergen, beweert erin geslaagd te zijn om beide partijen te bewegen dat er vandaag een wapenstilstand van 72 uur afgesproken wordt tussen de strijdende partijen.
Hamas heeft in het verleden al vaker ingestemd met een wapenstilstand, maar dat telkens geschonden. De vraag rijst derhalve of zij zich nu wel aan de overeenkomst zullen houden. Egypte is optimistisch, ik zeg, met blinde Maup: 'eerst zien en dan geloven'. Temeer daar de Palestijnen zich nog niet hebben uitgesproken over het plan. De Egyptische staatskrant Al-Ahram meldde echter dat ook de Palestijnen akkoord zouden gaan. Volgens Israëlische media hebben premier Benjamin Netanyahu en enkele naaste medewerkers ermee ingestemd om het Egyptische plan uit te voeren
Er zijn al ruim 1800 slachtoffers gevallen aan Palestijnse zijde. Hamas weigert te zeggen hoeveel daarvan strijders zijn. Aan Israëlische zijde zijn inmiddels 67 doden te betreuren. Allen militairen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten