Einde oefening voor faalhaas Twan Huys: RTL stopt met RTL Late Night, VANAVOND laatste uitzending

Geen categoriemaa 04 2019, 11:00
Twan Huys en RTL bleken geen goede combinatie te zijn.
Nou, nou, het heeft even geduurd, maar blijkbaar zijn ze dan tóch wakker geworden bij RTL. De zender laat vandaag namelijk weten dat het stopt met RTL Late Night. Toen Humberto Tan de presentator was deed het programma het nog redelijk, maar sinds zijn vervanging door Twan Huys is het één groot drama. Geen hond die ernaar kijkt.
En dus is het einde oefening voor Huys. Meneer de presentator geeft dat zelf ook toe. Zo laat hij weten in een verklaring:

"Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken."

RTL-directeur Sven Sauvé zegt feitelijk hetzelfde:

"We hebben altijd aangegeven dat we het programma de tijd wilden geven om te groeien. Twan en zijn redactie hebben keihard gewerkt om het programma tot een succes te maken. Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden."

Vervolgens zegt hij dat de deur bij RTL altijd openstaat voor Huys... en -- oh ja -- laat hij weten dat de laatste uitzending vanavond al is. Met andere woorden: ondanks alle mooie woorden kan RTL nauwelijks wachten om van hem af te zijn.
En neem het ze eens kwalijk. Huys heeft er natuurlijk -- ondanks zijn 'harde werk' -- een enorme puinhoop van gemaakt. Maar ja, dat is ook te wijten aan RTL zélf. Huys was vanaf dag één ongeschikt voor deze rol, al was het maar omdat hij a) humorloos is en b) een product is van de extreemlinkse NPO. Als de kijker zo'n type wil zien schakelt hij wel over op Nederland 1, 2 of 3.
Misschien dat ze dat bij RTL nu ook begrijpen. Of niet, natuurlijk. Na de zomer komt de zender met een nieuwe show op de late avond. Gaan we dan zien of RTL deze les écht geleerd heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten