Einde van het multiculti-theedrinken

Geen categoriejul 29 2011, 10:15
De PvdA maakt een rechtsomkeert. Vanaf nu gaan ze 'ontspoorde allochtonen keihard aanpakken'. Dat blijkt uit een uitgelekte e-mail die in handen is gekomen van De Telegraaf. Klinkt leuk, maar wat denkt de PvdA met deze ongeloofwaardige actie te bereiken?

De nieuwe campagnestrategie komt uit de koker van strategisch leider Pieter Paul Slikker, waar de PvdA maanden aan heeft gewerkt. Speciale aandacht is er voor de problemen die allochtonen veroorzaken. „Om het stevig te verwoorden: we gaan niet terug naar de tijd van multiculti theedrinken”, schrijft hij.

Zo, zo, en waaromkomt er nu een einde aan dit tijdperk van hardnekkig allochtonen knuffelen?

"We hebben het de afgelopen weken in alle gesprekken weer haarfijn te horen gekregen: dit kabinet is goed bezig", schrijft hij. "Ze zetten goede stappen op de veiligheidsagenda."

En dit beweegt de PvdA ertoe om twintig jaar te laat gehoor te gaan geven aan de roep vanuit de samenleving. Verwacht de PvdA nu echt dat ze met deze vuist naar allochtonen het de regeringspartijen moeilijk kan gaan maken? Dat de hordes in de steek gelaten kiezers nu massaal weer PvdA gaan stemmen? In ieder geval is deze koerswijziging een middelvinger naar het huidige restantje PvdA-stemmers: allochtonen en de brave mensjes die 'hun hele leven PvdA hebben gestemd'.
Als dit de nieuwe koers van de PvdA wordt, hebben ze er een flinke uitdaging aan om hun geloofwaardigheid te herstellen. Misschien een goede suggestie: volledige vervanging van de partijtop?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten