EINDELIJK! Pakistaans Hooggerechtshof gooit petitie in prullenbak, ASIA BIBI IS VRIJ EN MAG HET LAND VERLATEN

Geen categoriejan 29 2019, 13:00
Ze krijgt ein-de-lijk de kans op een normaal leven.
Het heeft jaren en nog eens jaren geduurd, maar de hel waarin Asia Bibi leefde is dan eindelijk ten einde gekomen. Het Pakistaanse Hooggerechtshof heeft een beroep, ingediend door radicale islamisten om haar vrijlating tegen te houden, namelijk verworpen. Dit betekent dat ze Pakistan mag verlaten... wat ze ongetwijfeld razendsnel ook zal doen. Ze is haar leven daar immers niet zeker.
Eigenlijk is dit verhaal ongelooflijk, maar Asia zat maar liefst acht jaar in de cel. Ze zou de islamitische profeet Mohammed namelijk bespot hebben tijdens een ruzie over een beker water met een moslim -- zelf is Asia christen. Er was geen enkel bewijs voor de stelling dat ze schuldig was aan godslastering, maar toch werd ze in eerste instantie veroordeeld. En dan niet tot een paar jaar gevangenisstraf: ze kreeg in eerste instantie de doodstraf. Knettergek natuurlijk.
Uiteindelijk werd Asia op 31 oktober vorig jaar vrijgesproken door het Hooggerechtshof dat concludeerde dat lagere rechters serieuze fouten hadden gemaakt. Als gezegd: er was geen enkel bewijs voor de stelling dat ze Mohammed beledigd had. Het kon heel goed zijn dat een boze buurtbewoner dat gewoon verzonnen had uit woede.
Na de vrijlating organiseerden radicale moslims allerlei demonstraties in Pakistan. Hoewel Asia officieel vrij was, moest ze daardoor onderduiken en kon ze geen kant op. Vervolgens werd het beroep tegen de vrijspraak ingediend door de imam uit haar dorp, ene Qari Salaam. Die lieftallige meneer vindt het blijkbaar volstrekt normaal om een vrouw die er zonder bewijs van beschuldigd wordt Mohammed beledigd te hebben op vreselijke wijze te doden.
Gelukkig is het Hooggerechtshof het dus niet met hem eens. Opperrechter Asif Saeed Khosar liet geen spaan heel van het beroep, en liet weten dat Asia vrij is, vrij blijft, en het land mag verlaten.
Waar ze nu naartoe gaat? Nou, triest genoeg zijn Europese landen niet dapper genoeg om haar uit te nodigen. Het goede nieuws? Canada is dat wél. Ze stapt dus vrijwel zeker op het vliegtuig naar Canada, waar ze weer van het leven zal kunnen genieten.
Overigens kunnen de positieve reacties van Nederlandse politici me wel gestolen worden. Ze hebben er werkelijk niets aan gedaan om deze dame te beschermen, maar nu wel quasi-feest vieren op Twitter. Misselijkmakend.
https://twitter.com/Martijncda/status/1090197577084096512
https://twitter.com/gertjansegers/status/1090197978009255936
https://twitter.com/r_deroonpvv/status/1090199962015678464
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten